Vești bune: Românii strâng bani pentru proiecte care schimbă țara în care trăiesc

Vești bune: Românii strâng bani pentru proiecte care schimbă țara în care trăiesc

Veștile bune vin în fiecare zi să ne reamintească, totuși, că există o luminiță la capătul tunelului.

Astăzi, spre exemplu, aflăm că un proiect românesc din domeniul sănătății a primit finanțare de 40.000 de euro în cadrul unui concurs european și 463 de “înotători” virtuali au strâns 445.750 lei pentru 25 de proiecte care schimbă România.

In plus, am primit cu bucurie vestea redeschiderii Transfăgărășanului, dar și lista actualizată a țărilor unde putem călători fără să fim nevoiți să stăm în carantină la întoarcere.

Transfăgărăşanul se deschide la 1 iulie

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă, se va deschide, miercuri, la ora 8:00, pentru toate categoriile de autovehicule. Circulaţia pe timpul nopţii va fi în continuare restricţionată.

ADVERTISING

”Miercuri, 1 iulie 2020, începând cu ora 8:00, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00. Pentru siguranţa participanţilor la trafic, circulaţia rutieră este interzisă pe timpul nopţii între orele 21:00-07:00”, a anunţat, marţi, CNAIR.

Un proiect românesc din domeniul sănătății a primit finanțare de 40.000 de euro în cadrul unui concurs european

Startup-ul românesc semifinalist în cadrul programului Headstart este .lumen (se pronunță „dot lumen”). .lumen produce ochelari ce folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid.

Swimathon București: 445.750 lei pentru 25 de proiecte care schimbă România

Fundația Comunitară București a organizat a opta ediție Swimathon București, sâmbătă și duminică, 27-28 iunie, în noua formulă de #SwimAtHomeWeekend.

Cele 25 proiecte înscrise au fost ajutate de 463 de “înotători” virtuali care au strâns în mai puțin de o lună 445.750 lei de la peste 3.000 donatori.

Proiectele au în continuare nevoie de sprijin pentru a-și crește impactul în comunitate, iar campania de strângere de fonduri continuă până pe 10 iulie 2020. Donațiile se pot face pe platforma Swimathon București, prin plata cu cardul sau prin transfer bancar.

ADVERTISING

Peste 1.000 de pacienți COVID asimptomatici au fost externați

Spitalele au început să externeze pacienții asimptomatici, confirmați cu noul coronavirus, care au stat internați 10 zile.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat marți, pentru prima dată, în raportarea zilnică, numărul acestora.

Astfel, dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienți vindecați și 1.091 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Lista verde, actualizată

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat lista actualizata ţărilor din zona verde de coronavirus.

Lista intrată în vigoare în această săptămână cuprinde următoarele state: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇