Peste 1.000 de pacienți COVID asimptomatici au fost externați

Peste 1.000 de pacienți COVID asimptomatici au fost externați

Spitalele au început să externeze pacienții asimptomatici, confirmați cu noul coronavirus, care au stat internați 10 zile.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat azi, pentru prima dată, în raportarea zilnică, numărul acestora.

Astfel, dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienți vindecați și 1.091 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

În 23 iunie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a semnat ordinul prin care pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea a 14 zile.

ADVERTISING

Pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, fără izolare acasă.

În cazul pacienților cu afecțiune renală care au nevoie de dializă, aceștia vor fi mentinuți internați până la 14 zile în vederea asigurării accesului la dializă (procedură care nu poate fi efectuată în condiții de izolare la domiciliu).

Avem iar aproape 400 de cazuri noi de COVID-19

388 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunțat, oficial, marți, Grupul de Comunicare Strategică (GCS), cu întârziere față de ora obișnuită și după ce bilanțul a apărut mai întâi pe Facebook la PNL.

ADVERTISING

Bilanțul total ajunge la 26.970 de îmbolnăviri.

La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 205 pacienți.

PNL a publicat un bilanț COVID pe Facebook, dar Grupul de Comunicare Strategică nu l-a dat oficial, așa că liberalii l-au șters

Alți 17 oameni răpuși de coronavirus

Totodată, în ultimele 24 de ore, au mai murit 17 oameni din cauza SARS-CoV-2. Este vorba despre 12 bărbați și 5 femei. Bilanțul negru ajunge la 1.651 de decese.

Victimele erau internate în spitale din Argeș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, București, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman și Vrancea.

ADVERTISING

16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇