PNL a publicat un bilanț COVID pe Facebook, dar Grupul de Comunicare Strategică nu l-a dat oficial, așa că liberalii l-au șters

PNL a publicat un bilanț COVID pe Facebook, dar Grupul de Comunicare Strategică nu l-a dat oficial, așa că liberalii l-au șters

Grupul de Comunicare Strategică a întârziat, marți, anunțarea bilanțului zilnic al cazurilor de COVID-19 în România.

Totuși, la ora 13:00, la care bilanțul era în mod normal făcut public, acesta a apărut pe pagina de Facebook oficială a PNL.

Reprezentanții GCS au spus însă ca acest document nu este oficial și că ”este necesară clarificarea unor date”, iar raportarea va întârzia.

Ulterior, liberalii au șters postarea de pe Facebook, deși aceasta conținea inclusiv infograficul zilnic de pandemie. Jurnaliștii acreditați la GCS au facut însă capturi cu postările de pe pagina PNL.

Bilant-PNL
grafic

Iată și Bilanț oficial coronavirus: Avem iar aproape 400 de cazuri noi și 17 decese

ADVERTISING

Haos în raportări, în urmă cu doar trei zile

Bâlbâiala de azi vine după ce, sâmbătă, raportarea a fost anunțată mai întâi ca fiind parțială, dintr-un număr mic de teste, 1.877.

Ulterior, Grupul a anunțat că bilanțul e același, și după procesarea tuturor testelor.

”Numărul testelor pentru noul coronavirus realizate până în prezent este de 687.618, respectiv de 12.236 în total față de cele comunicate în 26 iunie a.c.

Actualizarea este necesară în urma comunicării parțiale a numărului de teste realizate la nivelul laboratoarelor din întreaga țară, determinată de procesul de centralizare a informațiilor, precum și a unor deficiențe tehnice existente.

ADVERTISING

Numărul cazurilor depistate pozitiv cu noul coronavirus rămâne de 325 de persoane”, a anunțat CGS.

Citește și: Șocanta explicație a haosului de sâmbătă al raportării cazurilor COVID-19 din România


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇