Vești bune: Austria se relaxeaza, Turnul Eiffel se redeschide si bolnavii de cancer mai au o speranță

Vești bune: Austria se relaxeaza, Turnul Eiffel se redeschide si bolnavii de cancer mai au o speranță

Încă o țară anunță noi măsuri de relaxare și se bazează pe bunul simț al cetățenilor săi pentru a se proteja, pe mai departe, de noul coronavirus.

În plus, un important monument care a devenit un simbol al turismului internațional se redeschide publicului.

Mai departe, veștile bune vin și din domeniul medical. Pentru că nu doar noul virus amenință sănătatea și bunăstarea oamenilor, azi ne bucurăm să aflăm că cercetătorii au descoperit un nou tratament eficient pentru bolnavii de cancer.

Austria anunță noi etape de relaxare

Guvernul austriac a anunţat o nouă etapă de flexibilizare a restricţiilor împotriva coronavirusului, axate asupra gastronomiei şi evenimentelor cu public la care, din septembrie, vor putea participa până la 10.000 de persoane pe stadioane de fotbal şi la concerte în aer liber.

ADVERTISING

Din iulie este permisă practicarea tuturor sporturilor de echipă și individuale în aer liber şi în interior, fără necesitatea menţinerii distanţării fizice, dar respectând normele de igienă şi alte precauţii sanitare.

Turnul Eiffel s-a redeschis

Turnul Eiffel, emblematicul monument francez care domină Parisul de la înălţimea celor 324 de metri ai săi, se redeschide publicului, în speranţa de a atrage locuitorii regiunii Paris în absenţa turiştilor străini tradiţionali, încă rari în Capitală.

Acest monument, unul dintre cele mai vizitate din lume – cu şapte milioane de vizitatori pe an, potrivit administratorilor săi – s-a închis pe 13 martie din cauza epidemiei de COVID-19, chiar înainte de impunerea unei carantine generalizate în Franţa, pe 17 martie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Uber se lansează și în Constanța

Începând de joi după-amiază, Uber este disponibil în Constanța, destinația de la malul Mării Negre preferată atât de români, cât și de turiști din alte colțuri ale lumii.

Constanța este al șaselea oraș din România în care Uber este disponibil, după lansarea serviciului în București în 2015, urmată de extinderea rapidă către Cluj, Timișoara, Brașov și Iași.

Speranțe pentru bolnavii de cancer: Un nou tratament, aflat în teste, funcționează!

Un medicament pentru cancer, supus testelor, face întreaga comunitate medicală optimistă, după ce s-a observat că oprește celulele canceroase să se repare.

ADVERTISING

Chiar dacă nu a fost testat la scară largă, ci doar pe 40 de pacienți, medicamentul Berzosertib a oferit rezultate foarte bune, în sensul că tumorile au fost oprite din creștere.

Medicamentul este și mai eficient atunci când este administrat alături de alte metode folosite deja, așa cum este chimioterapia, au transmis Institutul britanic de Cercetare a Cancerului și Royal Marsden NHS Trust, foruri care au realizat studiul. În timp ce chimioterapia atacă toate celulele, Berzosertib acționează doar asupra celor canceroase.

În cadrul studiului au fost testați pacienți cu cancer în stadiu foarte avansat, cu tumori care nu mai răspundeau la niciun fel de tratament.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇