Lista țărilor din "zona verde" care a intrat azi în vigoare. Cine vine din aceste state nu mai stă în carantină

Lista țărilor din "zona verde" care a intrat azi în vigoare. Cine vine din aceste state nu mai stă în carantină

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat lista ţărilor din zona verde de coronavirus, unde putem observa că districtul Kreis Gutersloh din Germania, carantinat în urma izbucnirii unui focar de coronavirus, se află în zona galbenă.

Noua listă a intrat în vigoare în noaptea de luni spre marţi, la ora 0:00.

Persoanele asimptomatice care vin în România din statele din zona verde sunt exceptate de la măsura carantinării sau izolării.

Aproape o mie de români de la abatorul din Germania au coronavirus

ADVERTISING

Lista intrată în vigoare în această săptămână cuprinde următoarele state: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Toate persoanele asimptomatice care sosesc în România dintr-o țară care nu face parte din lista celor exceptate trebuie să intre în izolare la domiciliu 14 zile/ carantină; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și Alte 5 țări au fost incluse pe lista ”zonelor verzi” in 22 iunie 2020


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇