Aproape o mie de români de la abatorul din Germania au coronavirus

Aproape o mie de români de la abatorul din Germania au coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că numărul românilor infectați cu coronavirus de la abatorul din Germania se apropie de 1.000.

”În continuarea informațiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autoritățile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români”.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)
ADVERTISING

Ministerul precizează că românii aflați în carantină primesc alimente și produse de igienă. Totodată, le-a fost deschisă o linie telefonică unde pot obține informații în limba română.

MAE mai transmite că toți angajații de la abatorul din Germania vor fi testați pentru COVID-19 până la data de 3 iulie.

Aproape 4.000 de români angajați

Potrivit sursei citate, aproape 4.000 de români lucrează la abatorul din localitatea Rheda-Wiedenbrück.

”Totodată, potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autoritățile locale, în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea un număr de 3969 de cetățeni români”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)
ADVERTISING

Districtul Gutersloh, carantinat

Autoritățile din Germania au decis să instituie carantină în tot districtul Gutersloh până la data de 30 iunie 2020.

În funcție de modul în care evoluează situația, măsurile vor fi ajustate.

”De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 de cazuri de infecție cu COVID-19, majoritatea cazurilor vizând angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)
ADVERTISING

MAE mai precizează că, până acum, Consulatul General al României la Bonn nu a primit solicitări de asistență din partea niciunuia dintre românii care lucrează la compania respectivă.

”Consulatul General al României la Bonn menține legătura cu autoritățile locale, reprezentanții companiei și cu cetățenii români și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇