MAE: 1.300 de angajați de la un abator din Germania au coronavirus. Jumătate sunt români

MAE: 1.300 de angajați de la un abator din Germania au coronavirus. Jumătate sunt români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că 1.300 de angajați de la un abator din Germania au coronavirus. Dintre aceștia, jumătate sunt români.

Într-un comunicat de presă, MAE a transmis că reprezentanţii Consulatului General al României la Bonn au ”întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale şi compania de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbruck”.

Aceștia au solicitat luarea de măsuri privind gestionarea situaţiei şi a obţine informaţii suplimentare privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19.

ADVERTISING

Până la acest moment, Consulatul nu a primit solicitări de asistenţă din partea românilor care îşi desfăşoară activitatea în companie.

Potrivit informaţiilor obţinute de oficiul consular, până în prezent, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistaţi cu COVID-19. Aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana şi alte bunuri de strictă necesitate.

MAE mai arată că, în acest context, consulul general al României la Bonn s-a deplasat, pe 18 iunie, la sediul companiei pentru clarificări privind situaţia lucrătorilor români. Reprezentanţii companiei au precizat că aproximativ 50% dintre persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetăţeni români. Datele urmează să fie confirmate de către Departamentul de Sănătate Publică, după finalizarea analizării tuturor testelor efectuate. Conducerea companiei, împreună cu autorităţile locale, au decis suspendarea temporară a activităţii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Zona ar putea fi carantinată

De asemenea, autorităţile districtului Gutersloch au luat măsuri pentru izolarea zonei afectate. Dacă situaţia o va impune, se vor lua măsuri de instituire a carantinei pentru întregul teritoriu al districtului.

MAE menţionează că, pe fondul evoluţiei situaţiei, în cursul zilei de duminică va avea loc o reuniune la nivelul autorităţilor de land la care vor participa şi reprezentanţi ai Consulatului General al României la Bonn.

Sâmbătă, oficiul consular a fost notificat că 17 cetăţeni români au părăsit locaţia de carantină, autorităţile locale făcând demersuri pentru identificarea acestora.

ADVERTISING

Potrivit MAE, pe 11 mai consulul general al României la Bonn a mai efectuat o deplasare la aceeaşi companie pentru a verifica situaţia unor lucrători români. Asta ca urmare a unor articole apărute în mass-media referitoare la cazul unor cetăţeni români ale căror documente de identitate ar fi fost reţinute de către angajator.

La acea dată, angajatorul a comunicat că la compania în cauză îşi desfăşoară activitatea 6.000 de cetăţeni români. De asemenea, la acel moment nu existau suspiciuni privind existenţa unor cazuri de infectare cu noul coronavirus printre lucrători.

Consulatul menţine legătura cu reprezentanţii companiei şi autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇