Încă un focar de coronavirus într-o comunitate de români din Germania: Aproape 60 de bolnavi după ce-au mers la slujbe, sute de case în carantină

Încă un focar de coronavirus într-o comunitate de români din Germania: Aproape 60 de bolnavi după ce-au mers la slujbe, sute de case în carantină

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că în rândul cetăţenilor români din districtul Neukölln, situat în Berlin, capitala Germaniei, au fost confirmate 57 de cazuri de infectare cu coronavirus, o persoană fiind în stare critică.

Totodată, circa 370 de locuinţe sunt în carantină, iar primele concluzii arată că îmbolnăvirile au apărut în urma participării la procesiuni religioase.

"În continuarea informaţiilor comunicate de către Ministerul Afacerilor Externe în data de 16 iunie 2020, referitoare la apariţia unor noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul comunităţii de români din districtul Neukölln, situat în Berlin, Republica Federală Germania, MAE precizează că, potrivit datelor preliminare obţinute de către Ambasada României la Berlin de la autoritatea de sănătate, până la acest moment au fost confirmate 57 de cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul cetăţenilor români, majoritatea fiind asimptomatici, o singură persoană aflându-se în stare critică", arată, joi, MAE.

ADVERTISING

De asemenea, conform informaţiilor comunicate de autorităţile locale, aproximativ 370 de locuinţe se află în carantină, iar primele concluzii indică faptul că infectările ar fi survenit ca urmare a participării la procesiuni religioase, precum şi a oficierii unor slujbe la domiciliul mai multor familii.

MAE precizează că autorităţile locale au pus la dispoziţia persoanelor afectate un sistem de asistenţă pentru efectuarea cumpărăturilor necesare, iar toate persoanele afectate de plasarea în carantină vor primi documente justificative pentru relaţia cu angajatorul, precum şi despăgubiri financiare în cuantumul prevăzut de lege.

ADVERTISING

MAE precizează că, până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Berlin, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la această situaţie.

Ambasada României la Berlin continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţa consulară, conform competenţelor legale şi în conformitate cu măsurile adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇