Prima apariţie a papei Francisc, de la ieşirea din spital: Să învăţăm cum să luăm o pauză, să oprim telefonul mobil

Prima apariţie a papei Francisc, de la ieşirea din spital: Să învăţăm cum să luăm o pauză, să oprim telefonul mobil

Papa Francisc, la prima sa apariţie publică la Vatican după ieşirea din spital unde s-a aflat timp de zece zile pentru o intervenţie chirurgicală la colon, şi-a exprimat duminică ”solidaritatea” cu ţările europene afectate de inundaţii, cu ocazia tradiţionalei rugăciuni Angelus rostită de la fereastra Palatului Apostolic.

„Îmi exprim solidaritatea cu populaţiile Germaniei, Belgiei şi Olandei, lovite de dezastre şi inundaţii”, a declarat papa Francisc, în faţa credincioşilor, pelerinilor şi a turiştilor adunaţi, ca de obicei, în Piaţa Sfântul Petru, pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif, relatează AFP.

Inundaţiile „secolului” au făcut cel puţin 183 de morţi în Germania şi Belgia şi au provocat pagube materiale considerabile.

Totodată, papa Francisc le-a recomandat credincioşilor să ia o pauză şi să se deconecteze de la stresul vieţii moderne, relatează Reuters.

„Să ne oprim din alergătura frenetică dictată de agendele noastre. Să învăţăm cum să luăm o pauză, să oprim telefonul mobil”, a mai spus Suveranul Pontif.

July 18 2021 Angelus prayer Pope Francis

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a revenit miercuri la apartamentul său din reşedinţa Santa Marta de la Vatican unde locuieşte, pentru a petrece o perioadă de odihnă aproape totală şi de recuperare medicală, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la colon la data de 4 iulie în spitalul „Gemelli” din Roma.

Vaticanul a declarat că papa a suferit de un caz grav de stenoză diverticulară simptomatică a colonului.

ADVERTISING

Şi duminica trecută, papa a apărut pentru prima dată în public după operaţie, stând la balconul rezervei sale de la etajul zece timp de aproximativ zece minute, pentru a rosti tradiţionala rugăciune "Angelus" în faţa a sute de credincioşi.

A fost pentru prima dată când papa Francisc a fost internat de la alegerea sa, în 2013.

Episcopii scoţieni au anunţat luni că papa va participa la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow, programată în noiembrie, în cazul în care starea de sănătate îi va permite.

ADVERTISING

De asemenea, Suveranul Pontif are programate vizite în Malta şi Cipru mai târziu în aceeaşi lună.

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇