Papa Francisc a ţinut slujba de duminică de la balconul spitalului în care e internat (Video)

Papa Francisc a ţinut slujba de duminică de la balconul spitalului în care e internat (Video)

Papa Francisc a ţinut slujba de duminică de la balconul etajului 10 al spitalului Gemelli din Roma, unde se află internat după intervenţia chirugicală la colon. El a făcut apel la rugăciuni pentru bolnavi, subliniind că „nimeni nu trebuie să fie singur”.

Papa şi-a exprimat bucuria că a putut să recite rugăciunea Angelus şi profunda recunoştinţă faţă de toţi: „Am simţit profund apropierea voastră şi sprijinul rugăciunilor voastre. Vă mulţumesc din suflet!”.

În scurtul său discurs, de circa 10 minute, el a reflectat asupra lecturii Evangheliei de duminică în care citim că ucenicii lui Iisus au ieşit şi au uns cu untdelemn pe mulţi bolnavi şi apoi i-au vindecat.

ADVERTISING

Papa şi-a exprimat profunda apreciere şi încurajare pentru medici şi lucrătorii din domeniul sănătăţii şi personalul. El a cerut oamenilor să se roage pentru bolnavi, în special pentru cei aflaţi în cele mai dificile situaţii, subliniind că "nimeni nu trebuie să rămână singur, fiecare trebuie să primească ungerea ascultării, apropierii şi îngrijirii".

A fost prima dată de la alegerea sa ca papă în 2013 - cu excepţia perioadelor în care călătorea - când Francisc nu a citit rugăciunea şi mesajul de duminică de la o fereastră a Palatului Apostolic din Piaţa Sf. Petru.

July 11, 2021 Pope Francis Angelus from Gemelli Hospital

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇