Papa Francisc rămâne internat, după operație, dar va rosti rugăciunea de duminică de la etajul 10 al spitalului

Papa Francisc rămâne internat, după operație, dar va rosti rugăciunea de duminică de la etajul 10 al spitalului

Papa Francisc îşi continuă recuperarea, după ce a fost supus unei operaţii la colon duminica trecută, iar ultimele analize de sânge sunt „satisfăcătoare”, a confirmat sâmbătă Sfântul Scaun citat de EFE.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a informat că ziua de vineri „a fost liniştită” pentru papa, „evoluţia clinică este cea aşteptată” şi că urmează tratamentul prescris de medici.

Puţin câte puţin papa şi-a reluat activitatea şi se plimbă pe culoarele rezervei dedicate exclusiv pontifilor de la spitalul clinic Gemelli din Roma.

Vineri după-amiază, papa i-a amintit în rugăciunile sale pe medicii, infirmierii şi personalul sanitar care au grijă de pacienţi, mai ales de cei vulnerabili.

Duminică, papa Francisc va rosti rugăciunea Angelus de la etajul zece al spitalului.

Zilele acestea, copiii de la unitatea de oncologie de la Gemelli i-au trimis papei o scrisoare cu desene făcute de ei, pentru a-i transmite urările de recuperare rapidă.

„Dragă papa Francisc, am aflat că nu te simţi prea bine şi că eşti acum internat la spitalul nostru. Deşi nu putem să te vedem, îţi trimitem o puternică îmbrăţişare şi îţi urăm să te vindeci cât mai repede”, se arată în scrisoare.

Un desen realizat de Giulia o arată pe fetiţă aşezată pe patul papei, care doarme liniştit: „Dragă papa Francisc, ascultă-mi rugăciunile. Eu simţeam cum eşti aproape de mine când eram bolnavă”.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇