Dorneanu și Hunor, convinși că soarele răsare tot de la Est

Dorneanu și Hunor, convinși că soarele răsare tot de la Est

Ce nu e scris în Constituție e curat constituțional.

Cum era de așteptat, CCR a admis sesizarea ICCJ pe legea vechimii procurorilor inițiată de Stelian Ion, imposibilul ministru al justiției noastre ruinate de PSD. Deci vom rămâne cu zece ani vechime pentru procurorii care vor merge de azi înainte la DNA.

Vom avea parte de bărbați ,,maturi” care știu ei cum merg trebile cu anumite categorii de infractori, nu de puștani pentru care respectul față de cleptocratul politic este inexistent. S-auzim numai de bine la anchete, băieți!

• La urma urmei, de ce trebuie să ajungă la CCR o lege care stabilește niște chestiuni pur administrative? Sau mai bine întrebat, de ce chestiuni administrative sunt stabilite prin lege în Parlament?

Ce treabă are CCR cu vechimea procurorilor? Unde scrie în Constituție că e bine zece și nu e bine șapte? Unde scrie în Constituție că, dacă pesede a mărit vechimea e bine și dacă USR o micșorează e rău? Parcă îmi miroase a depășire de competențe, a mers pe contrasens cu viteză absolut ilegală și cu manele date la maxim.

• În această logică strâmbă, dacă tot vrea să facă pe șeful de scară de bloc, propun ca pesedistul Dorneanu să se ocupe și de alte chestiuni din bucătăria Justiției, cum ar fi câte falduri trebuie să aibă roba judecătorilor, ce număr de judecători trebuie să fie ici sau colo, câte pixuri să se dea fiecărui procuror și câți polițiști judiciari să aibă aceștia la dispoziție.

Ce dacă nu sunt trecute mizeriile astea în Constituție, nu ne împiedicăm de fleacuri. Dacă l-au lăsat de capul lui pe Tudorel Toader nu înseamnă că-l pot lăsa și pe Stelian Ion.

ADVERTISING

• ”Până în 2018 cu șase ani vechime puteai ajunge la DNA, iar DNA a avut o istorie pozitivă în România, au fost efecte pozitive pentru intrarea în Uniunea Europeană și parcursul european și, în general, pentru societate”, a spus Crin Bologa, șeful DNA.

Ce nu înțelege domnul Bologa este că DNA și intrarea în UE nu au fost pe placul tuturor. Pentru armata cleptocraților cu Dragnea în frunte efectele au fost negative, chiar dacă teleormăneanul a fost el eliberat mai ieri condiționat din pușcărie.

• Uite de ce e bine în inginerie și-n justiție nu este. Acolo s-au stabilit niște STAS-uri și ele au rămas nemodificate mai bine de un secol și jumătate, de la Singapore la Crevedia. Iar în Justiție fiecare politruc modifică legile cum vor mușchii lui de sub cilindrul ăla cu colțuri. Cilindrul ăla e căpăcit cu o placă pătrată ca să știe lumea că Justiția ar trebui să fie rotundă, dar mintea pătrată a politrucilor îi pune capac și o sufocă.

• Totuși, de ce din cei peste o mie de procurori cu vechime de peste 10 ani nu se găsesc 50 care să meargă la DNA? Din cauza muncii intense de acolo? Pentru că s-au hârșit și le convine postul pe care stau? Pentru că și acolo unde stau călduț au salariu mare și nu vor mai multă treabă pentru aceleași parale?

Pentru că văd care este curentul din Justiție și consideră că este mai bine să stea la cutie, pentru liniștea lor? Atunci să li se taie pensiile speciale pentru că nu le merită, oamenii aceștia gândesc ca niște infractori morali, aferim!

• La EPPO, parchetul european, nu avem nici măcar solicitanți pentru cele 15 posturi, aici ar trebui să bată fierul domnul Stelian Ion. Soluția ar fi ca la EPPO și DNA să crească salariile sau să le micșoreze pe cele din alte parchete, unde leneșii procurori s-au dedulcit la zăhărelul nepăsării, totuna.

Sau să se dea pentru lucrul la DNA niște luni la anul de vechime ca oamenii să știe pentru ce muncesc acolo. Pentru că este o diferență între locurile astea de muncă, precum în armată între pilotul de F-16 și șoferul de camion.

Ca să fim consecvenți, trebuie aplicată legea economiei de piață: cine te muncește te plătește. Ca atare mă aștept ca pe procurorii DNA să fie plătiți de stat, iar procuorii SS să fie plătiți de domnii Ciolacu și Hunor.

• Este suficient ca un procuror cu vechime de 8 ani să dea în judecată statul român pentru că îi împiedică accesul la DNA pe motive de discriminare, iar avocatul său să ceară ca decizia CCR să fie judecată de CEDO, astfel ca Dorneanu&company să fie puși din nou la colț, în genunchi pe coji de nucă?

• Nu este normal să aștepți ca CCR să își schimbe componența, asta nu este înțelepciune politică, ci un soi de recunoaștere a neputinței. Trebuie să te bați să schimbi legea de funcționare a CCR, trebuie să te lupți să schimbi modul pervers de a face justiție în folosul infractorilor, trebuie măcar să pui reflectoarele pe împricinații maculați moral, ca lumea să știe ce și cum.

Chiar dacă nu vei obține victorii răsunătoare, lupta în sine va fi apreciată și tot va rămâne ceva în urma ta, în sondajele de opinie. Nu trebuie să aștepți să-i pui pe ai tăi acolo ca să rezolvi problema, pentru ca faci un rău mai mare, ăilalți or să-i pună după aia pe ai lor ca să strice la loc ce ai dres tu. Păguboasă tactică.

În fapt, orice forțare a CCR ca să ia decizii dincolo de limita bunului simț, nedorite social, este o lovitură dată cu barosul soclului pe care unii tovarăși au cățărat instituția ca să judece strâmb, ca să-și depășească competențele.

• Dacă șefa ÎCCJ atacă legea la CCR pentru că are ea un dinte împotriva DNA, nu e normal să schimbi legea ca dinții viitorilor șefi de ÎCCJ să nu mai muște?

Are multă muncă domnul Stelian Ion de făcut și nici nu s-a apucat de ea. A ciocănit ușor la o poartă închisă și s-a lăsat păgubaș, trebuia să bată cu pumnul și să folosească levierul lui Drulă ca să spargă lacătele închise.

Meciul ăsta, de unul singur împotriva tuturor, nu este pe potriva dumnealui, de aia trebuie trimis să se odihnească pe plajă după congresul USR. Ca să-și simtă nepriceperea ca pe crivățul care bate iarna valurile reci de faleza din Constanța.

Desființarea SS, cu tractorul forestier prin arătura justiției

• Unele lucruri nu le pot înțelege și basta. De exemplu, dacă Kelemen n-a trecut în programul UDMR desființarea SS, dar n-a trecut nici păstrarea SS, cum naiba își calcă promisiunile electorale dacă se desființează secția Floarei de la Constanța? Nu cumva dacă o trece la parchete și le-ar încălca? Cum s-o spune fățărnicie în maghiară?

• Preşedintele UDMR îi răspunde lui Stelian Ion în scandalul din coaliţie legat de desfiinţarea SS. Astfel, Kelemen Hunor spune că argumentele ministrului Justiţiei pe tema SIIJ nu au substanţă și că Stelian Ion ”a luat-o pe arătură”.

Eu cred că cine zice că adversarul n-are argumente când susține o idee dar nu își legitimează contra ideea cu contra argumente, ci cu trântitul nervos al arăturii în capul oponentului a luat-o cu tractorul penal prin câmpiile logicii.

Kelemen Hunor călare pe tractorul forestier primit moștenire de la Verestoy Attila dând iama prin arătura justiției, falnic tablou cu șef de partid ucigând balaurul DNA, l-ar cumpăra pe bani grei Teldrumul.

• Kelemen mai conciliant de ochii presei decât Hunor: Eu luni, la discuţiile din coaliţie, am spus în felul următor: dacă trece amendamentul nostru, vom vota în plen desfiinţarea SIIJ şi atribuţiile trec la Procuratura Generală şi hai să lăsăm aşa un an de zile, să vedem cum funcţionează şi când vom dezbate, când vom aproba legile justiţiei, se pot face nuanţele şi, dacă sunt necesare, schimbările dorite.

Halal variantă care șterge pe jos cu promisiunile USR, halal joc politic șmecher cu vânzarea blănii ursului din pădure în prim plan.

N-a stat domnul Kelemen degeaba trei anișori de-a dreapta ne-dreptului Dragnea, a prins din zbor niște șmecherii teleormănene. Peste un an domnul Hunor va fi fericit să constate că secția merge minunat la parchet și trebuie să rămână așa, nu sunteți de acord de pe acum, domnule Ciolacu?

• În contrapartidă eu propun ca să se voteze desființarea SS așa cum o vrea USR și MCV, iar peste un an, dacă mai sunt dubii, să o reînființeze UDMR la Parchetul General. Pentru că în problema asta vor putea face oricând o majoritate cu PSD, cu AUR, cu partea din PNL care, după ce a învățat să vorbească cumana, vrea acum să învețe maghiara. Mari poligloți dinozaurii ăștia galbeni.

• Bănuind eu uniunea de intenții nesincere în ce privește Justiția, propunerea domnului Kelemen s-ar putea traduce și așa: care va să zică, hai să facem cum vrei noi ca să mai câștigăm un an pentru penalii tuturor și pe urmă mai vedem, dacă ne mai sâcâie USR poate facem guvern cu PSD și aceștia ne vor mulțumi pentru că am fost șmecheri și le-am conservat jucăria lui Dragnea.

• Eu zic să nu se aleagă la anul vreun membru UDMR în CCR că s-ar duce la vale toată varianta isteață care așteaptă o nouă majoritate ca să rezolve ce nu poate azi din cauza ipocriziei UDMR.

• Stau și mă întreb, dacă UDMR ar obține pe șest o derogare de un an ca radarul pădurilor să nu fie implementat în Harghita și Covasna, ar vota desființarea SS? Sau altfel spus, ar fi mai aproape de piele cămașa câștigului ilicit decât pălăria spartă a pierderii câtorva posesori de dosare?

O fi corect moral un astfel de troc? Este morală șantajarea șantajistului? Bineînțeles că nu este, dar până-n Germania mai este drum lung și vrem nu vrem spațiul Shenghen al nostru s-a oprit la granița județelor Harghita și Covasna, prin grija lui Kelemen. Culmea, de parcă în drum spre Franța ar vrea cineva să ocolească musai pe acolo.

• Mă gândesc că, procedând așa cum procedează, domnul Hunor vrea să-i fure Dianei Șoșoacă titlul de ,,politicianul roșu al anului”, trofeu ce va fi acordat de Sputnik, cu sponsorizarea Dragnea, via Teldrum.

Criza cubaneză în varianta Sputnik

• Guvernul cubanez a anunţat o primă măsură de calmare a populaţiei, la trei zile după manifestaţii istorice, autorizându-i temporar pe cetăţeni să aducă alimente, medicamente şi produse de igienă fără a plăti taxe şi fără limită de valoare.

Nu se face lumină în întunericul cubanez cu măsura asta a importului pe cont propriu, cel mult vor profita de ea speculanții și traficanții. Nu cu mermeleli d-astea se va culca poporul cubanez cu burta plină.

• Cuba a fost afectată de manifestații care au izbucnit în aproximativ 40 de oraşe şi sate, protestatarii strigând "Ne este foame", "Libertate" şi "Jos dictatura".

Ciudat, la Moscova s-a auzit că manifestanții au strigat lozinci ca ,,Ne e foame de dictatură” și ,,Jos libertatea”. De fapt, lozincile au sunat altfel, ,,Ne e foame de dictatura democrației” și ,,Jos cu libertatea voastră, comuniștilor”.

Diferențele se datorează postului Sputnik care se zice că nu a recepționat corect strigătele de la fața locului. Băiețeii roșii au scuza ideologică de partea lor, cât de tare vrea să audă domnul Putin, așa livrează și ei și ei sonorul.

Pentru noi soarele nu mai răsare de la Est

Nu se înțelege la Sputnik ce strigă manifestanții cubanezi, nu aud dumnealor ce strigă manifestanții ruși în propria ogradă.

Inșii de acolo ascultă transfigurați mormăitul tractorului Kelemen îndemnat de glasul domnului Dorneanu, ce trage brazdă amară prin justiție cap compas est.

Pentru că nu au dezmeticit bieții noștri tractoriști ce au înțeles până și cubanezii, că est nu-i totuna cu răsărit, așa cum greșit susține propaganda Sputnik.

La noi, ca să știe și domnii Dorneanu și Kelemen, soarele răsare din 2007 dinspre Vest. Iar ai noștri n-au de partea lor nici măcar o scursură de scuză ideologică, pentru că protejarea voită a apucăturilor cleptocrate nu este altceva decât o mare mizerie morală.

Citeşte şi analiza A fi principial nu înseamnă să fii prost. Coaliția, în calea ursului flămând


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇