Replica lui Kelemen Hunor pentru ministrul Justiţiei, în disputa Secţiei Speciale: Unii când nu mai au argumente, o iau pe arătură foarte repede

Replica lui Kelemen Hunor pentru ministrul Justiţiei, în disputa Secţiei Speciale: Unii când nu mai au argumente, o iau pe arătură foarte repede

Preşedintele UDMR îi răspunde lui Stelian Ion în scandalul din coaliţie legat de desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infraţiunilor din Justiţie.

Astfel, Kelemen Hunor spune că argumentele ministrului Justiţiei pe tema SIIJ nu au substanţă și că acesta ”a luat-o pe arătură”.

Uniunea propune ca atribuţiile SIIJ să treacă la Parchetul General, în timp ce ministrul se opune şi vrea ca dosarele să meargă la parchetele specializate.

"Eu am văzut o oarecare rigiditate sau chiar o inflexibilitate uriaşă că ”Ori faceţi aşa cum spunem noi, ori sunteţi duşmanii Justiţiei”. Văd că unii când nu mai au argumente, atunci o iau pe arătură foarte repede"”, a declarat liderul UDMR, joi, la RFI România.

ADVERTISING

Kelemen Hunor explică poziţia UDMR pe tema desfiinţării SIIJ:

"Vom discuta în continuare şi încercăm să găsim o soluţie. Eu am mai avut o propunere, un compromis, despre acest lucru nu a vorbit nimeni în aceste zile, dar deocamdată nu am un răspuns la această propunere din partea colegilor.

Eu luni, la discuţiile din coaliţie, am spus în felul următor: dacă trece amendamentul nostru, vom vota în plen desfiinţarea SIIJ şi atribuţiile trec la Procuratura Generală şi hai să lăsăm aşa un an de zile, să vedem cum funcţionează şi, când vom dezbate, când vom aproba Legile Justiţiei, se pot face nuanţele şi, dacă sunt necesare, schimbările dorite.

ADVERTISING

Dacă funcţionează la Parchetul General, atunci sigur, putem merge mai departe. Dacă nu trece amendamentul nostru, atunci vom vota varianta Guvernului".

De asemenea, Kelemen Hunor a criticat argumentul lui Stelian Ion legat de Schengen şi MCV, calificându-l drept ”o prostie".

Stelian Ion a declarat la TVR că, "dacă nu se ridică MCV, este posibil să nu intrăm în Schengen. Mă întreb cine are interesul dintre partenerii sau vecinii noştri să nu intrăm în Schengen".

Citește mai multe despre desființarea Secției Speciale:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇