Dragnea a ieşit din închisoare, unde îl aşteptau iubita şi fanii exuberanţi: Mă consider deținut politic. Faptele sunt inexistente (Galerie foto)

Dragnea a ieşit din închisoare, unde îl aşteptau iubita şi fanii exuberanţi: Mă consider deținut politic. Faptele sunt inexistente (Galerie foto)

Liviu Dragnea a ieşit, joi, din Penitenciarul Rahova, după ce a ispășit doar o parte din pedeapsa primită în 2019. El a fost liberat condiționat de Tribunalul Giurgiu, după ce magistrații bucureșteni îi respinseseră de două ori solicitările.

Dragnea a precizat că au fost doi ani de suferinţă şi abuzuri, apoi a întrebat unde este iubita lui, Irina, care se afla într-o maşină.

”A fost o perioadă de doi ani și două luni de chin şi suferință. Asta a fost aici, abuzuri și umilință și cea mai mare parte a populației a înțeles astăzi de ce a trebuit să ajung aici.

Eu când am plecat, România era o țară prosperă cu venituri mari, pe care le aveau românii, o țară în care exista speranță, în care exista viitor. Din păcate, astăzi este o dictatură feroce, este afectată serios libera exprimare, este amanetat viitorul României cu asemenea datorii. (...)

ADVERTISING

Eu mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent în ultimele luni ca la instanță, când se va judeca liberarea, să-mi recunosc vinovăția, ceea ce nu am acceptat, pentru că se dorea să se valideze acel dosar politic. (...) Cred că judecătorii din Giurgiu au avut curaj și au rezistat la presiuni. E destul de clar ce s-a întâmplat (...) Faptele sunt inexistente!

PSD a devenit un partid de operetă, condus de oameni lași. E praf. Un partid fără personalitate. (...) PSD nu mai e partid. PSD nu e condus în acest moment, e în buzunarul SRI”, a spus, printre altele, Liviu Dragnea de la poarta închisorii.

Dragnea-iese-din-inchisoare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebat ce va face în continuare, Liviu Dragnea a răspuns ”Voi munci la firma fiului meu”, adăugand că e dispus să revină în politică, dacă va constata ca se bucură de susținere.

DRAGNEA_RAHOVA_05_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

A fost aşteptat de iubită şi o mulţime de fani exuberanţi

La ieșire, Liviu Dragnea a fost așteptat și de mai mulți oameni care au fluturat pancarte cu mesaje de susținere pentru fostul lider al PSD şi au strigat "Libertate!".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Acum trebuie să elibereze România”, scria pe una dintre pancartele prezentate pe post la Antena3.

RAHOVA-SUSTINATORI-Dragnea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

”Niște judecători curajoși au dat o decizie la care nu se aștepta nimeni. Sperăm că ăsta e un semn bun (...) Nu a avut probleme cu niciun deținut în penitenciar, toți l-au tratat cu respect, atât deținuții, cât și angajații”, a spus, printre altele, Irina Tănase (iubita lui Dragnea), asaltată cu întrebări de jurnaliștii aflați la poarta penitenciarului Rahova.

RAHOVA_IRINA_SUSTINATORI_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

De asemenea, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, fostul ministru de Interne Carmen Dan a declarat, imediat după decizia magistraților, că este o mare bucurie și că îl va îmbrățișa pe fostul său șef de partid, care ”este un lider bun”.

ADVERTISING

De altfel, la scurt timp după liberare, avocata lui Dragnea, Favia Teodosiu, a postat pe Facebook o fotografie în care apar și Carmen Dan, și Codrin Ștefănescu. ”Momentul mult asteptat!!! Doamne ajuta!!! Liviu este acasa!! Fericire maxima!!!”, e textul care a însoțit imaginea.

liviu-acasa
Foto: Facebook/Flavia Teodosiu

Ce urmează

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019 și executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. El a stat în închisoare doar 2 ani și 2 luni.

Chiar dacă a revenit în libertate, fostul lider al PSD va avea de respectat câteva condiții și obligații, în următoarea perioadă.

Pe de altă parte, el mai are două dosare deschise de DNA, unul după vizita în SUA, în care a fost recent trimis în judecată, și celebrul dosar Tel Drum.

Dacă va fi din nou găsit vinovat și condamnat, el va executa și ce nu a executat acum (1 an si 4 luni).

Trei decizii în trei luni

În luna aprilie, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, însă pe 27 aprilie Judecătoria Sectorului 5 i-a respins cererea.

Fostul lider al PSD a făcut contestaţie, care a fost, de asemenea, respinsă de Tribunalul Bucureşti, pe 27 mai.

Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu.

Află mai multe despre încercările lui Dragnea de a scăpa de închisoare și celelalte dosare pe care le mai are:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇