Șeful DNA anunță că dosarul Teldrum, în care Dragnea este acuzat de mai multe fapte de corupție, se va finaliza curând

Șeful DNA anunță că dosarul Teldrum, în care Dragnea este acuzat de mai multe fapte de corupție, se va finaliza curând

Procurorul care anchetează dosarul Teldrum, în care Liviu Dragnea este acuzat de mai multe fapte de corupție, ar putea da o soluție în acest caz cât de curând, afirmă șeful DNA, Crin Bologa.

Mai exact, spune el, verdictul ar putea fi dat în câteva luni.

”În acest moment, s-au terminat de analizat probele din dosar. Părțile au cerut la un moment dat să audieze direct toate interceptările din această cauză, zeci de ore, sute de ore. Li s-a dat această posibilitate.

Eu cred că este o chestiune de luni (pentru a fi dată o soluție - n.red.), având în vedere multitudinea actelor, multitudinea probelor care trebuie interpretate”, a declarat Crin Bologa într-un interviu pentru G4Media.

ADVERTISING

Șeful DNA a explicat că doarul Teldrum, deschis în urmă cu patru ani, a întârziat din cauză că este mai complex decât dosarul vizitei în SUA, finalizat în mai puțin de doi ani.

”Dosarul cu vizita în Statele Unite a fost mai simplu din punct de vedere al relatării stării de fapt. Aici avem o situație mai complicată și încadrarea juridică este mai complicată. Acolo avem fapte de corupție pure, în principal trafic de influență și cumpărare de influență. Avem, sigur, și folosirea funcției.

Dincoace, în dosarul Tel Drum, avem evaziuni fiscale, avem fraudă cu fonduri europene. Cu privire la aceste infracțiuni facem cercetările. Și sunt mai complexe de investigat aceste infracțiuni”, a subliniat Crin Bologa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și: Dragnea află joi dacă iese sau nu din închisoare. Tribunalul a amânat decizia

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇