Dragnea va fi eliberat şi iese chiar azi din închisoare

Dragnea va fi eliberat şi iese chiar azi din închisoare

Tribunalul Giurgiu a decis, joi, că fostul lider al PSD Liviu Dragnea poate fi liberat condiționat. El va fi pus în libertate chiar azi.

Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019 și executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

”Noi am apreciat şi apreciem în continuare că dânsul îndeplinind toate condiţiile legale pe care le cere atât Codul Penal, cât şi Codul de Procedură Penală poate fi admisă fără niciun fel de problemă această liberare condiţionată”, a declarat Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, la finalul şedinţei de judecată de joi, de la Tribunalul Giurgiu.

ADVERTISING

Aceasta a spus despre clientul său că a făcut tot ce trebuia să facă.

”Ce alt efort oare ar fi trebuit să facă domnul Dragnea în afară de tot ceea ce putea să îndeplinească conform legii şi drepturilor pe care acesta le are? Acest om a primit recompense, credite permanente, atâta timp cât a fost lăsat să muncească (...) A dat dovezi multiple şi de îndreptare şi de efortul pe care l-a depus”, a mai adăugat avocata lui Dragnea, citată de News.ro.

Liviu Dragnea a stat în închisoare doar 2 ani și 2 luni.

Judecătorii din Giurgiu au considerat că absolut toate criteriile pe care trebuia să le îndeplinească pentru a putea fi eliberat au fost îndeplinite, informează Realitatea TV.

ADVERTISING

Hotarârea e executorie, chiar dacă motivarea judecătorilor va veni mai târziu.

Astfel, după ce decizia instanței va ajunge oficial la Penitenciarul Rahova și vor fi îndeplinite toate formalitățile, Liviu Dragnea va ieși pe porțile închisorii, cel mai probabil în câteva ore, după cum a precizat și avocata lui.

Mai are două dosare

Totuși, fostul lider al PSD va avea de respectat câteva condiții și obligații, în următoarea perioadă.

Pe de altă parte, el mai are două dosare deschise de DNA, unul după vizita în SUA, în care a fost recent trimis în judecată, și celebrul dosar Tel Drum.

Dacă va fi din nou găsit vinovat și condamnat, el va executa și ce nu a executat acum (1 an si 4 luni).

ADVERTISING

Reacţia iubitei

Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, spune că a început să plângă atunci când a aflat că va fi eliberat și pleacă spre Penitenciarul Rahova, pentru a-și lua „bărbatul acasă”.

„Sunt foarte fericită! Am început să plâng! Acum mă îmbrac și mă duc să îmi iau bărbatul acasă”, a spus Irina Tănase, la Antena3.

Trei decizii în trei luni

În luna aprilie, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, însă pe 27 aprilie Judecătoria Sectorului 5 i-a respins cererea.

Liviu Dragnea s-a plâns că persoanele din conducerea Penitenciarului Rahova i-au refuzat dreptul la muncă și că i-a fost încălcat dreptul la sănătate.

Fostul lider al PSD a făcut contestaţie, care a fost, de asemenea, respinsă de Tribunalul Bucureşti, pe 27 mai.

În motivarea deciziei de la Tribunalul Bucureşti, se arăta că "instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare".

Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu.

În cererea de strămutare, Liviu Dragnea a susținut că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Află mai multe informații relevante pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇