Inundaţiile devastatoare din Europa de Vest: cel puţin 183 de morţi, din care 156 în Germania (Foto&Video)

Inundaţiile devastatoare din Europa de Vest: cel puţin 183 de morţi, din care 156 în Germania (Foto&Video)

Bilanţul victimelor în urma inundaţiilor devastatoare în Germania a crescut duminică la 156 de morţi, ceea ce ridică la cel puţin 183 numărul deceselor înregistrate în urma intemperiilor din vestul Europei.

Merkel to visit areas devastated by floods in Germany as death toll tops 180 in Europe


În landul german Renania-Palatinat, poliţia locală a raportat 110 morţi, faţă de 98 în bilanţul precedent, relatează AFP.

„Ne temem că vor mai fi raportate şi alte victime”, a declarat Poliţia într-un comunicat, precizând că cel puţin 670 de persoane au fost rănite numai în această zonă.

În plus, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma inundaţiilor din sudul Germaniei, în Bavaria, la graniţa cu Austria, unde sâmbătă au fost înregistrate ploi torenţiale.

Precipitaţii abundente de peste 100 de litri pe metru pătrat au provocat sâmbătă inundaţii în landul Saxonia din estul Germaniei, relatează dpa.

"I think it will take months, or years, to put it back together."Cleanup efforts are underway in large parts of western Germany after massive flooding destroyed lives and property.

Publicată de DW News pe Sâmbătă, 17 iulie 2021


Inundaţiile au afectat o zonă turistică populară, o zonă deluroasă situată lângă valea Elbei, în apropiere de Dresda.

Autorităţile au anunţat, sâmbătă seara, că accesul în mai multe oraşe a fost blocat: Neustadt, Sebnitz, Bad Schandau, Reinhardtsdorf-Schoena şi Gohrisch au fost în mod special afectate.

Populaţia a fost sfătuită să evite să coboare în pivniţe, garaje şi pasaje subterane, autorităţile avertizând că drumurile şi căile inundate ar putea reprezenta un pericol pentru oameni.

Germany's oldest Grand Prix race track has been turned into a provisional center to help victims of the recent floods.https://p.dw.com/p/3wdU7

Publicată de DW News pe Sâmbătă, 17 iulie 2021

În Austria, pompierii sunt în stare de alertă în regiunile Salzburg şi Tirol, în timp ce oraşul Hallein se află sub ape.

Un curs de apă s-a transformat într-un torent, a confirmat sâmbătă Poliţia, care a precizat că nu s-au înregistrat victime.

În înregistrări video postate online se pot vedea maşini luate de apă, în timp ce autorităţile au sfătuit populaţia să dea dovadă de prudenţă.

"Din păcate, ploile abundente şi furtunile au provocat pagube grave în mai multe zone din Austria", a scris pe Twitter premierul Sebastian Kurz. 

Vezi mai multe informaţii şi imagini: Imagini cutremurătoare de la inundațiile din Europa. Peste 150 de oameni au murit și aşteptările sunt sumbre (Foto&Video)

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇