Gata cu PLF! Guvernul a aprobat OUG care îl elimină. Alte state au încă formularul în vigoare

Gata cu PLF! Guvernul a aprobat OUG care îl elimină. Alte state au încă formularul în vigoare

Cine intră în România nu va mai trebui să completeze PLF.

Guvernul a aprobat, vineri, OUG care elimină obligativitatea completării formularului electronic la intrarea în ţară, dar avertizează că alte state au încă formularul în vigoare, iar cei care călătoresc în străinătate trebuie să verifice condiţiile.

”A fost aprobată OUG care abrogă OUG 129/ 2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. Practic, Guvernul, prin abrogarea acestei OUG, ţinând cont de încetarea stării de alertă (...) a eliminat obligativitatea completării PLF cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară sau cu maxim 24 de ore după intrarea în ţară”, a explicat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.  

ADVERTISING

Potrivit acestuia, PLF nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul naţional, dar sunt încă state care au menţinut această măsură. Cei care călătoresc vor trebui să verifice dacă ţările unde merg cer în continuare un astfel de formular.

„Trebuie să facem mențiunea că sunt încă state care au menținut această măsură. Așadar, cetățenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice, așa cum s-a întâmplat și până acum, dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu este necesar pentru intrarea în România, dar este foarte posibil în perioada următoare să existe țări care să solicite în continuare completarea acestui formular”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 11 martie

Briefing de presă susținut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la finalul ședinței de guvern din 11 martie

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 11 martie 2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunțase că formularul a fost eliminat încă din 9 martie. Apoi, acum două zile, acelaşi Dan Cărbunaru anunţa formularul de localizare a pasagerului (PLF) va trebui completat în continuare, până se abrogă ordonanţa, lucru care s-a întâmplat azi.

ADVERTISING

Amintim că nici certificatul verde şi testarea nu mai sunt obligatorii la intrarea în România şi lipsa lor nu va duce la carantină.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇