De luni, avem PLF. La ce ajută şi cum se completează formularul digital, obligatoriu la intrarea în ţară

De luni, avem PLF. La ce ajută şi cum se completează formularul digital, obligatoriu la intrarea în ţară

De luni, 20 decembrie, toate persoanele care intră în România vor fi nevoite să completeze un formular online, dar scapă însă de declarația epidemiologică.

Detalii despre ce e de făcut a dat, sâmbătă dimineaţa, pe aeroportul Henri Coandă, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Cătălin Chircă.

„Formularul va putea fi completat doar electronic, prin accesarea aplicației plf.gov.ro.

Aceasta va deveni operațională începând de mâine, 19 decembrie, astfel încât să aibă timp să completeze formularul și toți cei care vor ajunge în țară pe 20 decembrie.

FORMULAR_PLF_01_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Octav Ganea/inquam Photos. În imagine: purtătorul de cuvânt al STS, Cătălin Chircă

Colegii mei lucrează acum la ultimele detalii, astfel încât aplicația să fie operațională pe 19 decembrie.

ADVERTISING

Formularul pe care cei care intră în țară trebuie să îl completeze cuprinde câmpuri obligatoriile gate de:

  • identitate,
  • mijlocul de transport cu care intră în țară,
  • istoricul de călătorie din ultimele 14 zile,
  • adresa de destinație
  • și - dacă este cazul – datele minorului pe care îl însoțesc.

Interfața e simplă. Dar în spate aplicația are conexiuni cu baza de date a Poliției de Frontieră, cu aplicația Coronaform a Ministerului Sănătății și cu baza de date de la Evidența Persoanelor.

De aceea, le sugerăm oamenilor să completeze cât mai corect formularul, pentru că aplicația face validări cu aceste baze de date și va sesiza erorile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Modalitatea de completare e simplă. E suficient să accesăm aplicația plf.gov.ro și să introducem o adresă validă de email. Apoi accesăm linkul primit pe email și urmăm pașii. Introducem toate câmpurile obligatorii și salvăm.

Odată salvat, nu poate fi editat. Pentru orice modificare va trebui să completăm un nou formular”, a precizat Chircă.

Mai jos puteți urmări un ghid video de completare a formularului digital, prezentat de Poliția de Frontieră a României:

Formularul digital de intrare în România - PLFÎncepând cu 20 decembrie 2021, persoanele care intră în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat astăzi de Guvernul României.Dacă vrei să știi ce înseamnă formularul digital de intrare în România accesează https://bit.ly/322gnWLCălătorește în siguranță!#politiadefrontiera #misiunepermanenta #PLF

Publicată de Poliţia de Frontieră Română pe Joi, 16 decembrie 2021

“Dacă persoana a completat PLF şi nu se impune carantina, aceasta trece prin punctul de frontieră, fără alte măsuri. Dacă persoana a completat PLF şi se impune carantina, în funcţie de zona sau ţara din care vine, DSP dispune măsura carantinării.

ADVERTISING

Dacă persoana nu a completat PLF şi se impune carantina, în funcţie de zona sau ţara din care vine, DSP dispune măsura carantinării, măsura se comunică judeţului şi persoana are obligaţia legală de a completa în termen de maxim 24 de ore de la data trecerii prin frontieră acest PLF. În caz contrar, DSP dispune sancţionarea contravenţională”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă.

FORMULAR_PLF_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos. În imagine: Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră

Cei care nu completează formularul riscă amendă cu cuantum cuprins între 2.000 și 3.000 de lei de la Direcțiile de Sănătate Publică (DSP).

Nu mai trebuie completată declarația epidemiologică!

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis că - începând de luni, 20 decembrie - cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele din acea declarație se vor regăsi în formularul digital.

Iar adoptarea formularului digital de intrare (PLF) în România are tocmai rolul de a scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei, prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două, ca în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat, anunță reprezentanții GCS.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇