Primele vaccinuri Johnson & Johnson au ajuns în România. Erau deja pe drum când compania a decis sistarea livrarilor în UE

Primele vaccinuri Johnson & Johnson au ajuns în România. Erau deja pe drum când compania a decis sistarea livrarilor în UE

În România au ajuns, miercuri, primele doze de vaccin Johnson & Johnson, la o zi după ce compania anunțase că amână livrarea în UE. Amintim că în SUA vaccinarea cu acest ser a fost suspendată, fiind depistate câteva cazuri cu tromboze.

Astfel, în România au ajuns astăzi primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson.

Totuși, acestea nu vor fi folosite, ci vor fi stocate până când se va lua o decizie la nivel europan referitoare la folosirea serului.

Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România!

???????????? Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România!✅ În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II.✅ Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson).Imagine: ISU ARAD#ROVaccinare #Romania #StrongerTogether #RomâniaÎnvingePandemia #TotulVaFiBine

Publicată de RO Vaccinare pe Marţi, 13 aprilie 2021

Context

Temerile vin după ce Statele Unite au decis să suspende vaccinările cu serul Johnson&Johnson după ce au fost depistate șase cazuri de un tip rar de tromboză la persoanele care au primit vaccinul.

ADVERTISING

Totuși, e de precizat că până acum aproximativ 7 milioane de americani au fost imunizați cu acest vaccin.

În ce privește situația din România, alte 103.200 de doze erau programate să sosească în ultima săptămână din aprilie. Rămâne de văzut dacă va fi respectat calendarul de livrare.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, anunțase marți că în special dozele Johnson & Johnson vor fi folosite în penitenciare, unde vaccinarea deținuților abia de acum urmează să înceapă.

ADVERTISING

În orice caz, Gheorghiță subliniase că România aşteaptă o precizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului înainte de a începe imunizarea cu serul de la J&J.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.G


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇