Johnson & Johnson amână livrarea de vaccinuri în UE, după problemele din SUA. România urma să primească săptămâna asta primele doze

Johnson & Johnson amână livrarea de vaccinuri în UE, după problemele din SUA. România urma să primească săptămâna asta primele doze

Compania Johnson & Johnson a anunțat marți că amână livrările în Uniunea Europeană, ca măsură de precauție, asta după ce în SUA vaccinarea cu acest ser a fost suspendată, fiind depistate câteva cazuri cu tromboze.

Până acum, aproximativ 7 milioane de doze de Johnson & Johnson au fost administrate peste Ocean, iar cazurile depistate sunt în număr de șase, însă autoritățile de sănătate publică au spus că iau toate măsurile de precauție.

”Suntem la curent cu faptul că au apărut extrem de puține cazuri în care pacienți vaccinați au făcut cheaguri de sânge, în combinație cu un număr scăzut de trombocite”, se arată într-un comunicat remis de J&J, citat de Forbes.

ADVERTISING

Comisia Europeană cere explicații. UE are deja probleme mari cu livrările de vaccinuri

În replică la anunțul ''complet neaşteptat'' al J&J, Comisia Europeană a anunțat public că cere clarificări suplimentare, a declarat un oficial european pentru Reuters.

Un alt diplomat european s-a arătat de asemenea îngrijorat de veste: ”Pare că va fi la fel ca la AstraZeneca''.

AstraZeneca a redus de la 300 de milioane la 200 de milioane numărul dozelor pe care s-a angajat să le livreze Uniunii Europene până la sfârşitul lunii iunie, de unde a rezultat o dispută contractuală încă nesoluţionată.

ADVERTISING

România urma să primească zilele astea primele doze și să le folosească pe deținuți

În România, prima tranşă de 60.000 de doze de vaccin produs de Johnson&Johnson urma să intre miercuri în ţară și pe 15 aprilie să ajungă la Institutul Cantacuzino, de unde să fie distribuite în țară.

În ultima săptămână din aprilie trebuiau să mai sosească alte 103.200 de doze, anunțase chiar astăzi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Gheorghiță a precizat că în special aceste doze vor fi folosite în penitenciare, unde vaccinarea deținuților abia de acum urmează să înceapă.

ADVERTISING

În orice caz, Gheorghiță anunțase că România aşteaptă o precizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului înainte de a începe imunizarea cu serul de la Johnson&Johnson.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇