Oxford nu mai testează vaccinul AstraZeneca pe copii și adolescenți

Oxford nu mai testează vaccinul AstraZeneca pe copii și adolescenți

Oxford a anunțat că oprește pentru moment testele pentru vaccinul AstraZeneca pe copii și adolescenți.

Un mic studiu era în desfășurare în Marea Britanie, însă acum s-a decis să se aștepte concluziile legate de cazurile de coagulare a sângelui înainte de a fi continuare testele pe minori, potrivit The Wall Street Journal.

Studiul începuse la jumătatea lui februarie și în cadrul lui se dorea administrarea vaccinului AstraZeneca pe peste 200 de minori cu vârste între 6 și 17 ani.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al Oxford a subliniat marți că nu a apărut nicio problemă în ce privește sănătatea subiecților, dar că decizia a fost luată ținând cont de îngrijorările cu privire la eventuale tromboze ce apar în cazuri rare în urma imunizării.

Astfel, se va aștepta întâi ca agenția britanică pentru medinină să își prezinte concluziile, înainte ca studiul să fie reluat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Decizia vine după ce marți Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA (Autoritatea Europeană a Medicamenului), a afirmat că, în opinia lui, există o asociere a cazurilor de tromboză cu vaccinul AstraZeneca.

El a precizat că nu se știe, însă, deocamdată, exact ce cauzează această recție la vaccin și a insistat că riscurile rămân mai puține decât beneficiile.

ADVERTISING

Agenția Europeană a Medicamentului e așteptată să anunțe concluziile în această săptămână.

De la finalul anului trecut, zeci de milioane de oameni din peste 70 de țări au fost vaccinați cu AstraZeneca. Au fost raportate câteva zeci de cazuri de tromboze.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇