AstraZeneca: Marea Britanie a descoperit 30 de cazuri de coagulare a sângelui dintr-un total de 18 milioane de doze administrate

AstraZeneca: Marea Britanie a descoperit 30 de cazuri de coagulare a sângelui dintr-un total de 18 milioane de doze administrate

Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a identificat 30 de cazuri rare de coagulare a sângelui după administrarea serului dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca, cu 25 mai multe decât raportase la jumătatea lunii martie.

Medicines and Healthcare products Regulatory Agency a spus, potrivit Reuters, că nu a primit astfel de notificări în cazul vaccinului produs de Pfizer şi BioNTech.

Oficialii sanitari au precizat că beneficiile vaccinului în prevenirea Covid-19 depăşesc cu mult orice posibil risc de formare de cheaguri de sânge.

ADVERTISING

Unele ţări au restricţionat utilizarea serului dezvoltat de AstraZeneca, în timp ce altele au reluat imunizarea cu acesta. În prezent, continuă investigarea raportării unor rare, dar uneori severe, incidente de ordin trombo-embolic.

ADVERTISING

Pe 18 martie, agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a anunţat că au fost înregistrate 5 cazuri de formare de cheaguri de sânge la creier din 11 milioane de doze administrate.

Joi, dintr-un total de 18,1 milioane de doze administrate, a raportat 22 de cazuri de tromboză la nivelul sinusurilor cerebrale, afecţiune extrem de rară, şi 8 cazuri de coagulare asociată cu o scădere a numărului trombocitelor.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇