Europa reia vaccinarea cu AstraZeneca, după anunțul EMA. Germania, Franța și Italia reîncep de vineri

Europa reia vaccinarea cu AstraZeneca, după anunțul EMA. Germania, Franța și Italia reîncep de vineri

Italia, Franța, Spania, Germania, precum și alte țări din Uniunea Europeană au decis să reia urgent imunizarea populaţiei împotriva coronavirusului cu vaccinul AstraZeneca, ca urmare a anunţului Agenţiei Europene a Medicamentului, care a precizat că serul este “sigur şi eficient”.

Italia va relua vineri imunizările împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, a anunţat şeful guvernului de la Roma, Mario Draghi.

Guvernul italian primeşte cu satisfacţie declaraţiile EMA. Administrarea vaccinului de la AstraZeneca se va relua de mâine”, a indicat Draghi joi seară, într-un scurt comunicat, transmit Reuters şi AFP.

”Prioritatea guvernului rămâne vaccinarea cât mai multor persoane posibil cât mai rapid posibil”, a transmis premierul italian.

ADVERTISING

Și ministrul Sănătăţii din Germania, Jens Spahn, a făcut o declarație similară.

''Scopul nostru, şi acesta este obiectivul comun al guvernului şi al celor 16 landuri, este reluarea vaccinărilor cu AstraZeneca în cursul zilei de vineri'', a declarat presei ministrul german.

În Franța, premierul Jean Castex a anunţat că programul de vaccinare cu serul AstraZeneca se va relua vineri după-amiază.

“Înalta autoritate pentru sănătate îşi va actualiza recomandarea cu privire la vaccinul AstraZeneca, astfel încât să putem relua imediat, de mâine după-amiază, campania de vaccinare”, a spus Castex. Premierul francez a precizat că şi el se vaccinează vineri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și Spania a convocat joi seara o întrunire a consiliului interregional cu privire la răspunsul la epidemia de COVID-19, în care s-a decis reluarea imunizărilor cu serul de la AstraZeneca de săptămâna viitoare.

Și în Luxemburg va fi reluată de vineri vaccinarea cu AstraZeneca, iar persoanele vaccinate vor fi monitorizate cu atenție, au anunțat autoritățile.

Tot de vineri se vor relua utilizarea acestui vaccin în Letonia şi Lituania, conform anunţurilor celor două Ministere ale Sănătăţii. O decizie similară a fost luată şi ministerul de resort din Cipru.

ADVERTISING

În România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 va lua vineri o decizie în privința lotului de AstraZeneca oprit de la utilizare pe 11 martie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇