Vești bune: Speranțe de relaxare, exemple de revenire și soluții pentru drumul lung cu trenul

Vești bune: Speranțe de relaxare, exemple de revenire și soluții pentru drumul lung cu trenul

Vestea bună a momentului vine de la premierul Florin Cîțu, care a creat un orizont de așteptare pentru oamenii care aveau nevoie de o speranță de care să se agațe. La 1 iunie vom reveni la normal, promite prim-ministrul României.

Mai departe avem fapte bune pentru cel mai mare spital de copii, exemple de revenire din Israel și chiar o veste bună de la CFR, care a găsit o soluție pentru călătoriile lungi și obositoare.

1 iunie: Perspectivă de intrare în normal

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că și-a propus ca de la 1 iunie România să revină la normalitate.

”Azi voi anunța constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Avem nevoie să arătăm românilor momentul în care vom reveni la normalitate.

1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu e o revenire 100%, dar e primul pas și trebuie pregătit”, a spus acesta.

ADVERTISING

Cîțu își propune ca de la 1 iunie să revenim la normalitate: În România, nu se va aplica certificatul verde

Salvați Copiii continuă proiectul de dotări la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

După ce Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București a fost dotat în timp record, doar în șapte zile, cu două ambulanțe de uz pediatric, Organizația Salvați Copiii România continuă proiectul de dotare a unității medicale.

Spitalul mai are nevoie de un sistem de energie permanent, vital pentru sălile de operații și de ATI, în valoare de 57.632 de euro.

În prezent, spitalul utilizează mai multe echipamente UPS pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a zonelor sensibile din spital - săli de operație și ATI - în cazul unor disfuncționalități ale rețelei naționale. Aceste echipamente sunt vitale, pentru că furnizează permanent curent electric, pentru a asigura o continuitate a activității medicale în situații de urgență.

ADVERTISING

Cei care doresc să ajute o pot face donând pe www.salvaticopiii.ro/spital sau direct in contul Organizației: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.

Locurile sfinte ale Ierusalimului se redeschid treptat

Cu granițele închise călătoriilor internaționale ca urmare a pandemiei, Israelul și-a petrecut ultimul an îmbunătățindu-și infrastructura, gata să-i întâmpine pe turiști în cel mai bun mod posibil de îndată ce restricțiile vor fi ridicate.

Primul test al tuturor investițiilor făcute de autoritățile de la Ierusalim a fost chiar perioada Pastelui Catolic, sărbătorit fără carantină, dar cu respectarea unor minime măsuri de distanțare socială.

Creștinii catolici din Țara Sfântă au sărbătorit în acest an Paștele și Vinerea Mare într-o cu totul altă atmosferă decât anul trecut. Biserica Sfântului Mormânt, construită pe locul unde creștinii cred că Iisus a fost răstignit, a murit și a înviat din morți, a fost deschisă vizitatorilor.

ADVERTISING

Ierusalimul a trecut în ultimul an printr-un proces succesiv de refacere a infrastructurii din oraș si de asigurare a accesibilității în Orașul Vechi, în special pentru vârstnici și pentru persoanele cu dizabilități. Totodată, Turnul lui David, simbolul Ierusalimului, a fost dotat cu lifturi și rampe de acces.

CFR nu creşte viteza trenurilor, dar face călătoria mai ușor de suportat

Poți transforma orele obositoare la volan într-o perioadă de relaxare în care te poți odihni, poți citi, lucra la laptop sau poți admira peisajul din patul tău de la vagonul de dormit sau cușetă, mergând și cu trenul.

Astfel, din 8 aprilie 2021, CFR Călători introduce un serviciu nou: vagoane de dormit sau cușetă în compunerea trenurilor de lung parcurs, cu circulație pe timp de zi, și cu ofertă de preț specială.

În prima etapă, aceste vagoane vor fi introduse pe rutele Iași – Timișoara și retur și București Nord – Baia Mare și retur.

“Fiind tot timpul atenţi la ceea ce ne spun călătorii noştri, am considerat că trebuie să le oferim încă un produs nou. Ce ați zice dacă, la călătoriile lungi pe timp de zi, ați avea un compartiment la vagon de dormit doar pentru dumneavoastră? Să vă puteți odihni câteva ore într-un pat confortabil, să citiți ultima carte cumpărată, să puteți lucra la laptop, să puteți vorbi la telefon sau să puteți face videoconferințe fără a fi deranjat, sau pur și simplu să discutați cu partenerul cât vreți dumneavoastră?

Toate acestea sunt posibile dacă alegeți oferta noastră - un compartiment pe timp de zi la vagonul de dormit și vă asigurăm că veți ajunge la destinație mai odihnit decât ați plecat, cu multe lucruri bune bifate, câștigând o zi pe care cu orice alt mijloc de transport, ați fi pierdut-o.

Știm că unul din motivele importante care v-a adus în tren este și nivelul de siguranță sanitară pe care CFR Călători îl oferă pe durata pandemiei, spațiile mai mari pe care le are natural trenul, incomparabile cu orice alt mijloc de transport.

Noi ridicăm ștacheta și mai mult și vă oferim astfel o experiență premium: cabina rezervată vă garantează un spațiu exclusiv și pregătit cu grijă de unul din colegii noștri a cărui carte de vizită o veți găsi acolo împreună cu alte surprize care să vă facă plăcută călătoria”, a declarat Dan M. Costescu, director general CFR Călători.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇