Vești bune: În curând, vaccinăm și copiii, 2 milioane de români sunt deja protejați

Vești bune: În curând, vaccinăm și copiii, 2 milioane de români sunt deja protejați

Veștile bune de astăzi au legătură în mod direct cu vaccinarea și cu fiecare dintre noi. Astfel, am aflat că persoanele vaccinate cu două doze nu transmit virusul și putem să privim cu încredere spre luminița de la capătul tunelului.

Mai departe, am primit cu bucurie vestea că și copiii între 12 și 15 ani sunt protejați de vaccinul Pfizer și putem spera la un nou an școlar mai aproape de normalitate, anul viitor.

Nu în ultimul rând, am aflat că am depășit pragul de două milioane de oameni vaccinați în România. Încă o piatră de hotar a fost depășită!

ADVERTISING

Peste 2.000.000 de români au fost vaccinați împotriva COVID-19

Autoritățile anunță că a fost depășit pragul de două milioane de români vaccinați antiCovid măcar cu o doză.

Astfel, până miercuri, la ora 10:00 au fost vaccinate 2.000.048 de persoane. Dintre acestea, 1.050.694 au fost vaccinate cu ambele doze, conform Ro Vaccinare.

Pfizer este 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Studiul a fost făcut pe 2.260 de participanți în Statele Unite. Au fost observate 18 infecții cu COVID -19 confirmate în grupul placebo și nu s-au confirmat infecții în grupul care a primit vaccinul, potrivit companiei.

ADVERTISING

Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani se vor putea vaccina înainte de începerea noului an școlar.

Persoanele vaccinate antiCovid cu ambele doze nu transmit virusul

Persoanele vaccinate antiCovid cu ambele doze nu transmit coronavirusul aproape niciodată, sugerează noi date, potrivit directorului Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, Rochelle Walensky.

CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, că vaccinurile antiCovid Pfizer și Moderna reduc cu aproximativ 90% infectarea cu noul coronavirus, chiar și de tip asimptomatic.

ADVERTISING

De precizat este că studiul a fost efectuat doar pe vaccinurile Pfizer și Moderna, pentru că momentan cel de la AstraZeneca nu este autorizat în SUA.

Aceste date sunt îmbucurătoare, deoarece înseamnă că persoanele vaccinate îi protejează și pe cei din jur.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇