Vești bune: Britanicii se relaxează, peste 1 milion de persoane complet imunizate în România și companii aeriene care se dezmorțesc

Vești bune: Britanicii se relaxează, peste 1 milion de persoane complet imunizate în România și companii aeriene care se dezmorțesc

Veștile bune ale momentului vin din Marea Britanie unde, datorită avântului pe care l-a luat campania de vaccinare, rezultatele încep să se vadă în măsuri mai relaxate și zero decese de Covid.

Campania pare că merge bine și în România, deși celor aflați pe listele de așteptare nu li se pare chiar atât de eficientă. Am depășit 1 milion de persoane imunizate complet, iar autoritățile promit că vom atinge pragul critic de 70% vaccinare în țară chiar înainte de toamnă.

Nu în ultimul rând, cea mai tânără companie aeriană din România dă semne de energie și anunță zboruri de linie și zboruri charter cum nu am văzut nici în ”vremurile bune”.

ADVERTISING

Marea Britanie relaxează măsurile

Începând de luni, în Marea Britanie sunt permise adunările afară în grupuri mai mari de şase persoane din aceeași familie sau din două gospodării, iar terenurile de sport situate afară pot fi folosite prin respectarea măsurilor de precauţie cu privire la contacte fizice.

O altă veste bună este că Londra a raportat zero decese din cauza Covid-19 într-o zi, pentru a doua oară anul acesta. Cifrele publicate de Serviciul de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England) pentru data de 28 martie arată că în această zi nu s-a înregistrat niciun deces la un pacient aflat la un interval de 28 de zile de la pozitivarea testului de coronavirus.

ADVERTISING

România are 1 milion de persoane vaccinate cu ambele doze

Astăzi sărbătorim 1 milion de persoane vaccinate cu ambele doze, în România. De asemenea, aflăm că am trecut de 10% vaccinați cu cel putin o doza, în 3 luni de când s-a dat startul campaniei de vaccinare.

Și autoritățile par încrezătoare.

”Conform estimărilor, numărul de doze livrate către UE și România urmează sa crească semnificativ în lunile următoare, iar ținta de 70% persoane imunizate va putea fi atinsă înainte de toamna anului 2021”, promit responsabilii cu această campanie.

ADVERTISING

Cea mai nouă companie aeriană din România lansează noi curse

Compania aeriană Animawings, a Memento Group din care face parte şi touroperatorul Christian Tour, aduce două aeronave noi ȋn flotă din modelul A320-200 şi va intra pe segmentul zborurilor regulate, de linie.

Astfel, compania lansează curse regulate spre oraşe din Spania, Italia, Danemarca şi Finlanda, iar din toamnă are ȋn plan ȋnceperea operării de curse charter directe spre Thailanda (Phuket şi Krabi) şi Kenya.

Vezi aici ce opțiuni de zboruri oferă pentru această vară.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇