Vestea bună a momentului este că Marea Britanie a ieșit din lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, dovedind astfel că vaccinarea ne readuce la normalitate, chiar și cu AstraZeneca.
Mai departe vorbim despre o inițiativă lăudabilă pentru copiii vulnerabili care vor primi „Punguța cu două cărți” de la asociații care vor să ne reamintească în fiecare zi cât de importantă este lectura în dezvoltarea celor mici.
Nu în ultimul rând, vă propunem un plan de activitate în aer liber pentru luna aprilie: cum sună o zi de ”voluntariat de primăvară” la Stâna de pe Coline?
După un maraton de vaccinări, Marea Britanie iese de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat joi lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar Raed Arafat a anunțat că Marea Britanie a ieșit din lista galbenă.
Persoanele care se întorc în România din Marea Britanie nu mai trebuie să stea în carantină, a anunțat șeful DSU, pentru că această țară nu mai este între țările cu risc epidemiologic ridicat.
17.000 de copii vulnerabili vor primi „Punguța cu două cărți”
Asociația OvidiuRo și Kaufland România au lansat cea de-a doua ediție a proiectului „Punguța cu două cărți”, care încurajează lectura începând din primele luni de viață.
Obiectivul este ca și copiii din familii defavorizate să beneficieze de stimulare cognitivă încă de la vârste fragede și să aibă, astfel, un start bun în viață.
La fel ca în anul anterior, proiectul va fi implementat la nivel național în cele mai sărace comunități rurale și urbane, scrie portalul Știri ONG.
Astfel, 17.000 de copii de 0-3 ani din familii defavorizate vor primi pentru acasă câte o punguță cu două cărți ilustrate, adecvate vârstei lor, iar părinții vor fi informați despre importanța educației timpurii, a frecventării grădiniței de către copii și a cititului alături de aceștia.
Voluntariat de primăvară în natură
Sâmbătă, pe 10 aprilie, iubitorii de activități în aer liber pot participa la o sesiune de ”voluntariat de primăvară, în natură”.
”Evenimentul are loc la stâna noastră cu câini prietenoși (pe mângâiate!) și peisaje de vis din satul Florești, comuna Laslea, județul Sibiu, la 20 de minute de Sighișoara, cu începere de la ora 11:00.
Veți da de Stâna noastră dacă continuați să mergeți pe străzile principale din sat, la o distanță de 500 de metri față de biserica evanghelică”, spun cei de la Stâna de pe Coline, care te așteaptă cu drag, dacă te interesează oferta lor de weekend.
Iată care este programul:
11:00 - 11: 30 - Sosirea participanților, înviorare și prezentare eveniment (instructaj) cu limonadă proaspătă, cafea ori ceai și prăjitură de casă cu bânză dulce.
11:30 - 15:00 - Acțiuni de voluntariat de intensitate fizică mică la stâna așezată între coline de vis.
15:00 - 18:00 - Prânz cu produse tradiționale în sistem de bufet suedez. Și povești. Multe povești.
”Acest eveniment îți da șansa să te bucuri de natură, mișcare și produse tradiționale, alături de oameni faini și animăluțele noastre vesele de la Stână”, promit organizatorii.
Citește și: