Vești bune: AstraZeneca e sigur, vaccinul te ajută să intri la Festivalul de Teatru de la Sibiu și avem primul charter de croaziere pe Nil

Vești bune: AstraZeneca e sigur, vaccinul te ajută să intri la Festivalul de Teatru de la Sibiu și avem primul charter de croaziere pe Nil

Cea mai bună veste a ultimelor ore vine de la Agenția Europeană a Medicamentului care ne spune încă o dată că vaccinul AstraZeneca este sigur, că nu s-au găsit dovezi că ar fi vreo legătură între administrarea vaccinului și evenimentele nefericite care au dus la blocarea campaniilor de vaccinare în atâtea țări.

Mai departe, avem vești bune de la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, dar și de la organizatorii de vacanțe.

Agenţia Europeană a Medicamentului: Vaccinul AstraZeneca este sigur

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat joi că beneficiile vaccinului AstraZeneca-Oxford sunt mai mari decât riscurile și că nu există probleme cu loturile de vaccin oprite, însă continuă să studieze legătura cu formarea unor cheaguri de sânge la unele persoane.

Emer Cooke, director al EMA, a declarat că rămâne ”ferm convinsă” că beneficiile sunt mai importante decât riscurile folosirii vaccinului împotriva cOVID-19 AstraZeneca-Oxford.

ADVERTISING

Cooke a anunțat că vaccinul AstraZeneca nu este asociat cu riscurile de coagulare a sângelui.

Experții EMA au explicat că incidența acestor cazuri este chiar mai mică decât în mod normal, deci nu se poate concluziona că ar fi un efect al vaccinării cu AstraZeneca.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va fi față în față, cu dovadă de vaccinare sau test

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura față în față, în luna august, promite directorul Constantin Chiriac.

Data organizării celui mai mare festival de artele spectacolului din Europa Centrală și de Est a fost schimbată pentru a permite o vaccinare masivă.

Festivalul trebuia să fie între 11 și 20 iunie, dar data a fost schimbată pentru a securiza posibilitatea de a exista secțiune fizică de spectacole ale actorilor care vin la Sibiu de peste tot din lume.

ADVERTISING

„Sunt negocieri (cu trupele de teatru participante – n.red.) și sperăm să fie o campanie de vaccinare cât mai de succes și să putem să ne întâlnim cu publicul din Sibiu, din regiune, de pretutindeni, aici, să putem să facem atât festivalul, cât și bursa de spectacole, platforma doctorală, atât în format fizic, cât și în format hibrid și online (…).

Încercăm să convingem toate companiile care vin să vină vaccinate și, în același timp, să avem pentru spectacolele indoor, de la fiecare spectator care intră, o dovadă fie că a avut COVID, fie un test făcut în ultimele 48 de ore sau că are certificat de vaccin.

Suntem în legătură permanentă cu toate structurile responsabile de la DSU, Primărie, Poliție și vom găsi cele mai bune soluții pentru ca întâlnirea în spațiile publice să poată să fie certă, sigură, dar și sub semnul plăcerii”, a mai spus Constantin Chiriac.

ADVERTISING

Premieră în turismul românesc: se lansează charterul de croaziere pe Nil

Destinația preferată a românilor pentru vacanța de primăvară este Egiptul. Solicitările pentru un sejur într-una dintre stațiunile de la malul Mării Roșii au crescut de la începutul anului de peste 10 ori față de aceeași perioadă din 2019, astfel încât Karpaten Turism lansează, în premieră, un charter dedicat croazierelor pe Nil.

Agenția pune în exclusivitate la dispoziția turiștilor români două nave de croazieră de 5 stele din grupul Steigenberger care vor naviga pe ruta Luxor - Aswan - Luxor.

Cei care doreau până acum să viziteze zona încărcată de istorie a Egiptului Antic zburau pâna la Hurghada sau Cairo, iar apoi erau transportați cu autocarele până în Luxor pentru a se îmbarca pe vasul de croazieră.

„Dată fiind cererea uriașă, vom lansa curse charter în colaborare cu Tarom începând cu 2 aprilie și până la finalul lunii mai, astfel încât turiștii vor ajunge direct în Luxor, de unde vor urca pe una dintre cele două nave de croazieră de lux, Jaz Crown Jewel și Steigenberger Regency.

Acestea vor opri în fiecare dimineață într-un alt port, oferind posibilitatea turiștilor să viziteze în excursii de o zi cele mai cunoscute atracții turistice ale Egiptului," a spus Alexandru Mărginean, director general al Karpaten Turism.

„Costul unui sejur începe de la 449 euro de persoană și include transport cu avionul București - Luxor și retur, transfer de la aeroport la vapor, 7 nopți cazare pe vasul de croazieră cu pensiune completă, taxele de aeroport, precum și un bagaj de cală și unul de mână, de persoană.

De asemenea, turiștii pot achiziționa un pachet de excursii opționale sau pot face o extensie de sejur în Hurghada pentru mai multă relaxare la Marea Roșie," a spus Alexandru Mărginean.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇