Vești bune: Încă un studiu în favoarea vaccinării, spray-ul nazal anti-Covid și o vară plină de zboruri ne așteaptă

Vești bune: Încă un studiu în favoarea vaccinării, spray-ul nazal anti-Covid și o vară plină de zboruri ne așteaptă

O veste bună la sfârșitul unei săptămâni tensionate în rândul celor care și-au făcut, totuși, curaj să se vaccineze: Cel mai recent studiu britanic realizat în Scoția vine cu procente încurajatoare și ne arată că, independent de evenimentele nefericite cu care ne-am putea întâlni în această perioadă, măcar riscul de a face Covid grav scade prin vaccinare.

Mai departe, avem o altă veste bună. De acum, putem găsi online și în farmacii spray-ul nazal care te apără de coronavirus.

Nu în ultimul rând, pare că transporturile aeriene revin la viață. Începând din iunie putem zbora aproape în toată Europa dar și în Grecia, cu bilete la preț redus, ca în vremurile bune.

ADVERTISING

Transmiterea coronavirusului, redusă la jumătate după vaccin

Transmiterea coronavirusului a fost redusă la jumătate după vaccinare, arată un studiu britanic citat vineri de Mediafax.

Studiul, realizat pe 300.000 de persoane de Universitatea din Glasgow și Public Health Scotland și descris drept „foarte încurajator”, indică o scădere cu 30% a transmiterii după prima doză de vaccin și cu 54% după rapel.

Anterior, cercetările efectuate pe întreaga populație scoțiană creditaseră eficacitatea masivă a vaccinurilor împotriva infecției cu Covid, cu o scădere de peste 80% a internărilor în spitale după o singură doză de Pfizer și de 90% după o doză de AstraZeneca.

ADVERTISING

Marea Britanie a vaccinat până acum aproximativ 23 de milioane de persoane, folosind aproximativ în aceeași măsură AstraZeneca și Pfizer. Și a înregistrat o incidență extrem de limitată a efectelor secundare grave.

Spray-ul nazal care te protejează împotriva virusurilor, disponibil și în România

Ro Distribution 2000 a adus în România sprayul nazal pe bază de pulbere pentru protecție împotriva SARS-CoV-2. Produs în Israel, de cunoscuta companie biofarmaceutică Nasus Pharma, avizat și aprobat de autoritățile române, acesta poate fi cumpărat acum din far-maciile HelpNet și online pe www.taffix.ro, scrie News.ro.

Cum functioneaza Taffix™

Pulberea din acest spray este transformată în gel în interiorul nasului, creând astfel o barieră activă ce apără, protejează şi dezactivează virusurile cu transmitere prin aer ce se află adesea în spaţiile deschise, avioane, trenuri, centre comerciale, mijloace de transport în comun.

ADVERTISING

Concret, TAFFIX creează un film protector acid pe mucoasa nazală şi blochează intrarea virusurilor, scăzând nivelul pH-ului din cavitatea nazală la 3.5 (sub pragul de 6.5 de supravieţuire a oricărui virus).

Câte un puf de TAFFIX aplicat în fiecare nară acţionează în 50 secunde de la aplicare şi asigură o protecţie împotriva infectării de 5 ore, un singur flacon incluzând aproximativ 200 de pufuri.

Acest spray nazal poate fi utilizat ca protecţie împotriva infectării cu SARS-COV-2, dar şi împotriva altor virusuri, pentru protecţia împotriva răcelii obişnuite şi pentru reducerea simptomelor cauzate de rinitele alergice.

Companiile aeriene anunță rute noi pentru această vară

Compania Blue Air a lansat 40 de rute noi în orarul de vară astfel: 20 de rute noi din București, 15 din Cluj, două din Bacău și trei rute noi de la baza sa din Torino, scrie Mediafax.

Din București se va putea zbura spre Atena, Barcelona, Bari, Birmingham, Bologna, Catania, Frankfurt, Glasgow, Heraklion, Lisabona, Madrid, Munchen, Mykonos, Olbia, Praga, Rodos, Roma Fiumicino, Torino, Viena, Zakynthos.

Din Cluj se va putea zbura spre ​​ Amsterdam Schiphol, Barcelona, Burgas, ​​Bruxelles, Constanta, Dublin, Hamburg, Koln, Larnaca, Londra Heathrow, Madrid, Milano Linate, Paris Charles de Gaulle, Roma Fiumicino și Stuttgart,

Din Bacău se va zbura sprre Atena și Larnaca, iar din Torino spre Cagliari, Palermo și Olbia.

De asemena, compania anunță o reducere de 35% la toate destinațiile noi. Toate rezervările includ o modificare gratuită a datelor de călătorie.

Oferta este valabilă în perioada 12-14 martie 2021, pentru toate zborurile cu date de călătorie până la 30 octombrie 2021.

Și compania Wizz Air anunțat vineri lansarea a trei rute noi, din Cluj și Iași, spre Grecia, potrivit Mediafax.

Astfel din 11 iunie, Wizz Air va avea câte două zboruri pe săptămână din Cluj-Napoca spre Zakynthos și Mykonos, și din Iași spre Santorini.

Biletele sunt deja disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 189 de lei.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇