Vești bune: PEDITEL are aplicație cu video-call, teste Covid decontate de hoteluri în Grecia și un motiv să te bucuri chiar dacă ți-ai pierdut mirosul

Vești bune: PEDITEL are aplicație cu video-call, teste Covid decontate de hoteluri în Grecia și un motiv să te bucuri chiar dacă ți-ai pierdut mirosul

Vești bune pentru părinți: PEDITEL, serviciul la care mulți au apelat în toiul nopții și nu numai, are acum o aplicație mobilă care permite și apeluri video.

O altă veste bună vine pentru cei care vor să meargă în vacanțe, dar se bazează doar pe testul Covid. Se pare că există operatori dispuși să deconteze jumătate din cheltuielile cu aceste teste.

Nu în ultimul rând, cercetătorii ne surprind cu încă o descoperire: Se pare că pierderea mirosului este, de fapt, o veste bună pentru cei care se întâlnesc cu noul coronavirus.

PEDITEL are acum aplicație cu posibilitatea de video call

PEDITEL, singurul serviciu de asistență pediatrică telefonică gratuită în regim non-stop din România, util oricărui părinte care dorește să obțină îndrumare sau un sfat medical despre afecțiuni fără risc vital pentru sănătatea copilului, dezvoltă propria aplicație mobilă, care va integra actuala soluție, dar va adăuga în plus și posibilitatea de apel video și chat cu medicul, o secțiune cu dosar medical pentru fiecare copil, unde părintele poate să încarce diferite analize medicale, precum și e-rețeta cu care părintele să meargă în farmacie și să ceară dozele recomandate.

ADVERTISING

Odată cu aplicația care va fi disponibilă din martie în platformele Android și iOS, PEDITEL devine un hub de telemedicină pediatrică și își propune să ajungă la 300.000 de utilizatori în următorii doi ani.

„Aplicația mobilă PEDITEL integrează o soluție completă de telemedicină. Practic, medicul pediatru va putea fi contactat prin apel telefonic, apel video sau mesaje scrise prin chat și va dispune de un dosar medical al pacienților, părinții putând încărca documente medicale relevante consultației.

În plus, părinții au la dispoziție inclusiv carnetul virtual de vaccinare, care îi notifică în privința vaccinurilor obligatorii conform vârstei copilului, dar și acces la resurse educaționale, precum webinarii, articole, broșuri, videouri, în alte opt specialități medicale - Logopedie, Kinetoterapie, Nutritie, ORL, Cardiologie, Ortopedie, Psihoterapie, Neurologie pediatrică”, precizează Cristina Grigore, - director executiv Fundația Părinți din România, prin care funcționează de șapte ani serviciul PEDITEL.

ADVERTISING

Unicitatea acestui serviciu, continuă ea, vine tocmai din „abordarea integrată - triaj medical, educare, informare, sfaturi medicale competente, pe toate palierele medicale ale vârstei 0-18 ani, inclusiv creșterea copilului (puericultura), pentru situații care nu pun viața copilului în pericol”.

Turiștii nevaccinați care merg în nordul Greciei primesc o parte din banii de test înapoi

Turiștii români care cumpără o vacanță în nordul Greciei, zonă preferată de cei care merg cu mașina, vor primi din partea hotelierilor o parte din banii plătiți pentru realizarea testului RT-PCR.

Mai mulți proprietari de hoteluri din zonă, aflate în oferta de vacanță a Paralela 45, au stabilit să acorde românilor vouchere cu o valoare de 20 sau 30 de euro, care vor putea fi folosite pentru servicii extra.

ADVERTISING

Oferta este valabilă începând cu luna mai, când autoritățile elene au anunțat că deschid sezonul, și numai pentru cei care nu s-au vaccinat.

“Partenerii noștri din nordul Greciei vin în întâmpinarea turiștilor care nu au reușit să se vaccineze până la momentul începerii vacanței. Voucherul acoperă o parte importantă din costul testului, care este de 40 de euro pentru turiștii Paralela.

O familie cu doi copii primește înapoi 80-120 de euro din 160 de euro, cât a plătit pe teste, pe care îi poate cheltui pe băuturi răcoritoare, mâncare, băuturi alcoolice extra la hotelul unde e cazată”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45

Studiu: Pierderea mirosului nu e un lucru atât de rău

Pierderea mirosului este nu doar unul dintre factorii de diagnosticare timpurie a COVID-19, ci şi simptomul unui pronostic bun al bolii, potrivit unui studiu coordonat de cercetători de la Universitatea Complutense şi de la Spitalul Clinic San Carlos din Madrid.

Cu ajutorul acestui studiu realizat în numeroase centre şi cu participarea a 5.868 de pacienţi internaţi, cercetătorii spanioli au descoperit că, deşi constituie încă un mister, anosmia - pierderea mirosului - acţionează şi ca un pronostic bun pentru evoluţia acestei boli.

"Aceste rezultate au multe implicaţii, de la evaluarea iniţială a pacienţilor şi până la capacitatea de a înţelege fiziopatologia. Este posibil ca invazia epileliului nazal să activeze o imunitate adecvată, evitând astfel furtuna de citokine", a explicat Jesus Porta-Etessam, profesor la Facultatea de Medicină a Universităţii Complutense din Madrid (UCM) şi principalul autor al studiului.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇