Vești bune: Toate motivele să faci planuri de vacanță

Vești bune: Toate motivele să faci planuri de vacanță

Veștile bune de astăzi ne duc cu gândul la zile calde de vacanță, fie ele în Bulgaria, Grecia sau Seychelles.

Cum sună un charter direct spre Seychelles de Paște? Sau, dacă nu te gândești atât de departe, îți dăm încă o veste bună: Bulgarii oferă nopți gratuite de cazare pentru turiștii care plătesc pentru un test PCR.

În plus, am aflat că Grecia își redeschide porțile pentru turiști chiar din aprilie. O mulțime de vești bune, nu-i așa?

Grecia începe să primească turiști din UE, încă din aprilie

Ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a anunțat că Grecia va fi în curând deschisă pentru turiștii din Uniunea Europeană.

„Scopul nostru este să deschidem pe 14 mai. Totuşi, am spus că vom ridica, treptat, restricţiile înainte de această dată. Avem un plan de deschidere de la jumătatea lunii aprilile pentru cetăţenii Uniunii Europene. Mă bucur să spun că vom putea primi vizitatori din România, înainte de Paşti„, a declarat ministrul grec.

ADVERTISING

Bulgarii oferă nopți gratuite de cazare pentru turiștii care plătesc pentru un test PCR

Bulgaria a anunțat că va deschide sezonul turistic începând cu 1 mai și a lansat regulamentul pentru funcționarea hotelurilor în pandemie.

După ce Grecia a anunțat deschiderea sezonului iar hotelierii vor acorda stimulente, bulgarii deja reacționează oferind nopți gratuite.

Deocamdată nu este oficial dar se discută despre cele 3 posibilități de intrare în țară: fie cu vaccin împotriva COVID-19, fie cu test PCR negativ, fie cu test anticorpi.

„Toate aceste măsuri sunt pentru siguranța turiștilor. Bulgarii știu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, așa cum a fost și în vara anului 2020.

Unii hotelieri au început deja să reacționeze oferind stimulente turiștilor care vor folosi teste PCR.

ADVERTISING

Un exemplu interesant ar fi lanțul hotelier HVD, care oferă o noapte gratuită pentru vacanțele de minim 6 nopți, pentru turiștii care fac dovada plății unui test PCR.

Credem că vor mai urma și alți hotelieri care vor găsi soluții interesante.

Cert este că românii reprezintă o piață foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluții să venim la ei și ne așteptăm să mai apară oferte similare”, declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Prețul mediu pentru o vacanță la un hotel cu servicii bune și cu all inclusive, pe litoralul bulgăresc, este de 100 euro / noapte / 2 adulți. Acest tarif include deja reducerile early booking de 15%-35%.

O familie cu un copil va plăti pentru teste, în total, 150 - 180 euro. Travel Planner a negociat tarife preferențiale cu reduceri până la 15% cu mai multe clinici care au acoperire națională.

ADVERTISING

Seychelles își redeschide granițele și românii pot merge în vacanță cu un charter

Pentru a-și proteja populația de efectele virusului, autoritățile din Seychelles au acționat cu foarte mare prudență în ultimul an, permițând intrarea cetățenilor din foarte puține țări (cu testare si carantină) și actualizând în permanență lista țărilor ,,verzi”. Practic, Seychelles a fost o ţară aproape închisă timp de un an de zile.

Totodată, alături de Israel, Seychelles este țara cu cel mai mare procent de persoane vaccinate din lume, propunându-și ca până la finalul lunii martie circa 80% din populația de aproximativ 90.000 de locuitori să fie vaccinată și să își poată relua, treptat, activitatea, deschizând totodată și granițele pentru turism începând cu 25 martie.

Intrarea în Seychelles va fi condiționată de prezentarea unui test negativ de tip PCR efectuat în ultimele 72 ore.

Astfel, agenția de turism Eturia, în colaborare cu Răzvan Pascu, anunță lansarea unui zbor charter spre Seychelles. Zborul charter Bucureşti-Seychelles va fi operat cu o aeronavă Airbus A320neo de către linia aeriană națională a Insulelor Seychelles - Air Seychelles, companie deţinută parţial de Etihad Airways.

,,Un sejur luxury de 8 zile, cu zbor charter/direct din Bucureşti cu Air Seychelles, cazare cu demipensiune la un resort premium de 5 stele, ca o grădină botanică pe 100 de hectare (cu plaje private în top cele mai frumoase din lume, teren de golf, tiroliene, suprafețe imense, multe restaurante ce oferă experiențe diverse), plus transferuri, taxe de aeroport, asigurare de călătorie cu clauză COVID și asigurare storno și însoțitor de grup din partea agenției pornește de la 2.790 euro/adult în perioada Paștelui și de la 2.690 euro/adult cu plecare în prima săptămână din Mai” a declarat Sorin Stoica, director general Eturia, agenția de turism care propune această vacanță cu totul aparte turiștilor săi, amatori de călătorii în destinații deosebite.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇