Grecia începe să primească turiști din UE, încă din aprilie

Grecia începe să primească turiști din UE, încă din aprilie

Ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a anunțat că Grecia va fi în curând deschisă pentru turiștii din Uniunea Europeană.

„Scopul nostru este să deschidem pe 14 mai. Totuşi, am spus că vom ridica, treptat, restricţiile înainte de această dată. Avem un plan de deschidere de la jumătatea lunii aprilile pentru cetăţenii Uniunii Europene. Mă bucur să spun că vom putea primi vizitatori din România, înainte de Paşti„, a declarat ministrul grec pentru Antena3.

El a precizat că la acel moment vor fi deschise spaţiile din restaurante, astfel încât oamenii să poată merge în acestea sau pe plajă.

ADVERTISING

"Nu vă pot spune acum data exactă, deşi mi-ar fi plăcut s-o fac. Ne fondăm deciziile pe rezultatele statistice de până la momentul respectiv", a punctat el.

El a vorbit și despre condițiile de intrare în țară.

"Încă din ianuarie, premierul grec a propus să existe un certificat comun şi nu a menţionat cuvântul paşaport. Nu vorbim despre ceva indispensabil pentru călătorie.

De aceea, vreau să asigur pe toată lumea că oamenii vor putea intra în Grecia dacă s-au vaccinat, dacă şi-au revenit (din boală) sau dacă prezintă test cu rezultat negativ, astfel încât fiecare să aibă şansa de a călători. Până la urmă, libertatea de mişcare este unul dintre pilonii pe care se bazează proiectul european", a punctat ministrul.

ADVERTISING

Dar și cu aceste condiții, tot vor exista testări selective la graniță.

"Noi avem un sistem al cărui obiectiv este ca fiecare să fie în siguranţă. Încă de anul trecut acest sistem a funcţionat foarte bine şi a fost apreciat de multe instituţii internaţionale ca unul dintre modelele care permit ca oamenii să rămână în siguranţă şi să avem şi graniţele deschise. Acum facem un pas suplimentar pentru că, pe lângă campania de vaccinare, există şi testele rapide", a continuat Harry Theoharis.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇