Vești bune: 1 milion de euro pentru ONG-uri și recomandări pozitive pentru AstraZeneca

Vești bune: 1 milion de euro pentru ONG-uri și recomandări pozitive pentru AstraZeneca

ONG-urile care dezvoltă proiecte sustenabile de cultură, sport sau viață sănătoasă ar putea beneficia de 1 milion de euro pentru a-și pune în practică ideile.

De asemenea, am aflat că în curând, Marea Britanie va fi vaccinat jumătate din populația adultă, în special cu AstraZeneca.

Și, dacă tot veni vorba despre serul Oxford, o altă veste bună pentru cei care s-au pus pe listele de așteptare ori s-au imunizat deja vine de la OMS, care recomandă continuarea vaccinării cu vaccinul AstraZeneca.

1 milion de euro pentru ONG-uri

Kaufland România anunță startul unui nou apel de proiecte în cadrul programului În stare de bine, ce oferă organizațiilor neguvernamentale granturi nerambursabile în valoare de 1 milion de euro pentru a derula proiecte sustenabile pentru România.

ADVERTISING

ONG-urile sunt invitate să își pregătească aplicațiile pentru o nouă sesiune de depunere a proiectelor, prima din acest an, care are loc între 14-16 aprilie 2021.

Proiectele se depun online pe platforma programului, disponibilă la www.instaredebine.ro. Bugetul actualului apel de proiecte este de 2.435.000 lei.

Domeniile vizate de program sunt cultura, sportul și viața sănătoasă. O atenţie sporită este acordată proiectelor care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile și care implică în mod activ beneficiarii cărora li se adresează şi comunităţile din care aceştia fac parte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bugetul unui proiect poate fi de minim 50.000 lei și maxim 240.000 lei, iar durata între 3 și 8 luni. Mai multe detalii despre criteriile de aplicare, Ghidul Solicitantului și documentele necesare sunt disponibile pe site-ul programului, www.instaredebine.ro.

Jumătate din populaţia adultă britanică urmează să fie vaccinată împotriva Covid-19 până la sfârşitul săptămânii

Jumătate dintre adulţii din Marea Britanie urmează să fie vaccinaţi cu o primă doză de vaccin împotriva covid-19 - până la sfârşitul acestei săptămâni -, a anunţat miercuri ministrul britanic însărcinat cu întreprinderile, Kwasi Kwarteng, relatează Reuters.

ADVERTISING

”Cred că până la sfârşitul săptămânii 50% din populaţia britanică adultă va fi vaccinată, iar oamenii sunt invitaţi să o facă. Eu cred că ei ar trebui să se vaccineze”, a declarat ministrul la postul de televiziune BBC.

OMS recomandă utilizarea vaccinului AstraZeneca

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat miercuri că încă evaluează riscurile, însă recomandă continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca în baza raportului beneficii - riscuri, scrie Mediafax.

„În acest moment, OMS consideră că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile și recomandă continuarea vaccinărilor", se arată într-un comunicat al OMS.

Țările care raportează și investighează efectele secundare adverse după vaccinare au adoptat o măsură necesară, ceea ce nu înseamnă, însă, că „evenimentele sunt legate de vaccinarea însăși”, a explicat OMS.

Joi urmează să aflăm și concluziile Agenției Europene a Medicamentului în această privință, așa că așteptăm cu nerăbdare să vă dăm noi vești bune.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇