Agenţia Europeană pentru Medicamente anunță săptămâna asta dacă vaccinul AstraZeneca e sau nu responsabil pentru cazuri rare de tromboze

Agenţia Europeană pentru Medicamente anunță săptămâna asta dacă vaccinul AstraZeneca e sau nu responsabil pentru cazuri rare de tromboze

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că în 7 sau 8 aprilie va fi prezentat rezultatul evaluării sale cu privire la eventuala legătură între vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca şi cazurile rare de coagulare a sângelui la pacienţi imunizaţi cu acest ser, după ce au fost semnalate asemenea cazuri în mai multe ţări, transmit AFP şi Reuters.

Anunţul survine la câteva ore după ce un reprezentant EMA a menţionat existenţa unei ”legături” între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză observate după administrarea acestui vaccin, potrivit unui interviu publicat marţi în cotidianul italian Il Messaggero.

ADVERTISING

Comitetul de securitate al EMA "nu a ajuns încă la o concluzie, iar analiza este în desfăşurare", a declarat agenţia cu sediul la Amsterdam, potrivit unui comunicat.

Marco Cavaleri, şeful strategiei de vaccinare din cadrul EMA, afirmase că ''este clar că există o legătură cu vaccinul''.

ADVERTISING

EMA a anunţat pe 18 martie că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depăşească riscurile şi că utilizarea acestuia rămâne sigură, după suspendarea vaccinărilor de către mai multe ţări. Agenţia a explicat, totuşi, că există o posibilă legătură cu cazuri rare de formare a unor cheaguri de sânge şi că va prezenta recomandări la şedinţa din această săptămână a comitetului său de securitate.

Citește mai multe despre serul de la AstraZeneca:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇