Fauci spune că e posibil ca SUA să nu aibă nevoie de AstraZeneca, chiar dacă primeşte aprobarea FDA

Fauci spune că e posibil ca SUA să nu aibă nevoie de AstraZeneca, chiar dacă primeşte aprobarea FDA

Anthony Fauci, reputat expert american în boli infecţioase, a declarat că e posibil ca Statele Unite să nu aibă nevoie de vaccinul antiCovid dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca, chiar dacă primeşte aprobarea Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor.

Vaccinul, considerat iniţial un punct de reper în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, este pus sub semnul întrebării de la finalul anului trecut, deşi a fost aprobat spre utilizare de urgenţă în zeci de ţări, nu şi în SUA, informează Reuters.

ADVERTISING

Fauci, director al National Institute of Allergy and Infectious Diseases şi consilier şef la Casa Albă, a spus că SUA au încheiat suficiente contracte cu alţi producători de vaccinuri pentru a-şi imuniza întreaga populaţie şi, posibil, chiar pentru a fi administrate doze suplimentare în toamnă.

Întrebat dacă vaccinul AstraZeneca va fi folosit în SUA, el a spus: „Asta e încă în aer. Senzaţia mea este că, având în vedere relaţiile contractuale pe care le avem cu mai multe companii, avem suficient vaccin pentru a asigura necesarul nostru fără a invoca AstraZeneca”.

ADVERTISING

Vaccinarea cu AstraZeneca, suspendată în mai multe țări

La finalul anului trecut, compania farmaceutică şi Universitatea Oxford au publicat rezultatele dintr-un studiu cu două valori de eficacitate diferite, după o eroare de dozaj.

În luna martie a acestui an, mai multe ţări din lume au suspendat temporar administrarea acestui ser, după ce au fost raportate cazuri de evenimente tromboembolice.

Tot în luna martie, o agenţie americană a spus că datele emise de companie au oferit o imagine incompletă a eficacităţii vaccinului. Câteva zile mai târziu, AstraZeneca a publicat rezultatele care arată o diminuare uşoară a acesteia.

ADVERTISING

Fauci a mai declarat: „Dacă vă uitaţi la numărul de doze pe care le vom primi, cantitatea pe care o putem lua de la J&J, Novavax şi Moderna, dacă contractăm mai multe, este posibil să putem gestiona orice administrare suplimentară de doze, dar nu pot spune asta cu siguranţă”.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇