Ministrul Sănătății face un pas înapoi după dezvăluirea SpotMedia.ro. Șeful INSP va fi numit tot fără concurs, dar cu condiție de vechime și specialitate (documente)

Ministrul Sănătății face un pas înapoi după dezvăluirea SpotMedia.ro. Șeful INSP va fi numit tot fără concurs, dar cu condiție de vechime și specialitate (documente)

Ministrul Sănătății a modificat din nou fișa postului pentru funcția de director general al Institutului National de Sănătate Publică, după ce SpotMedia.ro a scris despre nemulțumirea Consiliul de coordonare al INSP.

Caiet de sarcini cu dedicație la Ministerul Sănătății? Director INSP fără concurs și fără condiție de specialitate (Documente)

Ministerul Sănătății a refuzat să organizeze concurs pentru șefia INSP, după cum solicitase instituția, și a ales să organizeze doar o selecție de dosare.

Potrivit Ordinului MS nr. 905/2020, această selecție este făcută în baza fișei postului care urmează a fi ocupat. Așa că ministerul a modificat fișa postului de director general, excluzând condițiile de experiență în muncă, 10 ani, și în specialitate, 5 ani, pentru ocuparea funcţiei.

ADVERTISING

Ca urmare, chiar și un medic care nu a făcut rezidențiat sau nu a promovat examenul de specialitate sau chiar o persoană fără studii medicale putea ocupa postul, dacă era cadru didactic, indiferent de grad.

detaliu-fisa-post-1-2
detaliu-fisa-2-1

După apariţia aticolului SpotMedia.ro pe această temă, Ministerul Sănătății a comunicat INSP o nouă fișă a postului (o puteți citi aici), în care sunt reintroduse condițiile de experiență.

detaliu-fisa-3-1

Rămâne sub semnul întrebării în continuare de ce ministerul evită totuși formula “experiență de lucru necesară ocupării postului” din fișa inițială.

ADVERTISING

Folosește în loc formula “experiența titularului de post”, care în mod normal ar trebui să nu existe în cazul unei fișe de post în vederea selecției, când titularul postului nu e cunoscut încă.

Mandatul fostei şefe a INSP, dr. Simona Pârvu, numită pentru perioade limitate succesive de foștii miniștri ai Sănătății Costache și Tătaru, a expirat în data de 7 martie 2021.

Ministrul Vlad Voiculescu l-a numit director interimar pentru o lună pe dr. Radu Cucuiu, pe care dorește să îl inlocuiască tot cu un interimar.

ADVERTISING

„Noul director va avea un mandat limitat pentru starea de alertă plus 30 zile, după care vom face un concurs pentru un mandat întreg - de asemenea public, după standarde internaționale, așa cum se cuvine pentru o instituție atât de importantă”, a explicat ministrul Voiculescu pentru SpotMedia.ro.

INSP a pus luni pe site anunțul de selecție de dosare pentru postul de director general. Dosarele trebuie depuse marți, interviurile vor avea loc pe 9 aprilie și tot atunci vor fi anunțate rezultatele.

Pe lângă Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, INSP deține toate datele din sistemul sanitar pe boli, pe spitale și secții.

Citeşte şi alte articole semnate de Ioana Ene Dogioiu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇