Medicul Valeriu Gheorghiță spune că România ar putea reveni la normalitate după vaccinarea a 70% din populație. Când se va întâmpla acest lucru

Medicul Valeriu Gheorghiță  spune că România ar putea reveni la normalitate după vaccinarea a 70% din populație. Când se va întâmpla acest lucru

Autoritățile își propun ca până la mijlocul verii să fie vaccinați împotriva Covid aproximativ 15 milioane de români, ceea ce înseamnă 60-70% din populație.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid în România, Valeriu Gheorghiță, a declarat că abia apoi se poate vorbi despre o revenire în condiții cât se poate de sigure la normalitate.

ADVERTISING

„Ceea ce ne dorim e o campanie care să funcționeze neîntrerupt și care să permită vaccinarea unui număr mare de persoane într-o anumită perioadă de timp, pentru ca undeva după mijlocul verii, spre toamnă, să atingem un număr de 10-15 milioane de persoane vaccinate, lucru care ne-ar asigura procentul de 60-70% din populație vaccinată, ceea ce s-ar asocia cu o scădere importantă a transmiterii virusului și o limitare a pandemiei.

Acest lucru ne creează perspectiva unei reveniri în condiții cât se poate de sigure la normalitate”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

ADVERTISING

1 milion de doze în prima tranșă

Potrivit acestuia, România ar trebui să primească în prima tranșă cel puțin 1 milion de doze, ceea ce ar asigura vaccinarea tuturor persoanelor care lucrează în sistemul medical.

„Ar trebui să primim în prima tranșă cel puțin 1 milion de doze. Acest lucru ne asigură vaccinarea tuturor persoanelor care lucrează în sistemul medical, estimat la 500.000, la care se adaugă ce avem ca personal în asistența socială, 3.500 de angajați. Mai avem și persoanele rezidente în aceste centre, 15.000”, a adăugat el.

ADVERTISING

Strategia de vaccinare anti-COVID în România urmează sa fie aprobată, joi, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇