Guvernul anunță că a adoptat strategia de vaccinare: Succesul depinde de voința populației

Guvernul anunță că a adoptat strategia de vaccinare: Succesul depinde de voința populației

Guvernul a adoptat în ședința de vineri seara strategia de vaccinare anti-Covid-19. Aceasta va fi gratuită și voluntară, a anunțat sâmbătă Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

„Este un act normativ care pregătește această campanie de vaccinare, extrem de importantă, singura soluție pentru a pune capăt acestei pandemii și sperăm ca vaccinul să fie pus la dispoziție cât mai curând. Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptate de Guvern, au fost stabilite grupurile prioritare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Principalelele categorii de personal care vor fi vaccinate împotriva SARS-Cov-2 sunt următoarele: personalul din domeniul sănătății, din centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecțiilor cu SARS-Cov-2 și personalul din alte domenii cheie, esențiale pentru buna funcționare a societății”, a declarat, sâmbătă dimineața, Ionel Dancă.

Conform acestuia, aceste grupăuri prioritare sunt cele care vor trebui vaccinate în prima etapă, urmând ca odată epuizată această etapă, vaccinarea să fie disponibilă pentru toată populația în vederea asigurării imunitîții colectiove.

„Estimarea este că, în prezent, 70% din populație ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare, o campanie gratuită și voluntară. Succesul depinde de voința populației, de conformarea cetățenilor la această campanie”, a mai spus Dancă

Acesta a spus că Guvernul face apel pentru evitarea politizării acestui subiect.

Urmează ca Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România să fie aprobată și în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, joi, 3 decembrie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: