Cine se vaccinează antiCOVID mai trebuie să poarte mască sanitară? Răspunsul medicului care conduce campania de vaccinare

Cine se vaccinează antiCOVID mai trebuie să poarte mască sanitară? Răspunsul medicului care conduce campania de vaccinare

Apar multe întrebări despre vaccinul antiCOVID, după ce două companii au anunțat că vaccinurile dezvoltate de ele au o eficiență de 95%.

Chiar azi, și Oxford a anunțat o efciență de 70% a vaccinului său.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acum, multă lume se întreabă dacă odată ce se vaccinează mai trebuie să ţină cont de măsurile impuse de autorități, precum purtarea măștii sanitare sau respectarea distanței fizice.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare antiCOVID din România, a lămurit această chestiune.

Medicul care conduce campania de vaccinare anti-Covid face noi anunțuri: Care e ”cel mai fericit caz” și cum se va desfășura totul

Mai trebuie să purtăm mască după ce ne vaccinăm? Da, pentru că mai întâi trebuie să ajungem la imunizare colectivă!

”Așa cum s-a spus, inclusiv Anthony Fauci a prezentat această recomandare, trebuie să înțelegem că până în momentul în care noi vom atinge nivelul de imunizare colectivă nu trebuie să facem rabat de la respectarea măsurilor de prevenție, pentru că, împreună, practic prin acest efort conjugat, prin această solidaritate socială noi putem să limităm, să reducem foarte mult răspândirea acestui virus.

Dar, dacă ne vom limita doar la respectarea măsurilor de prevenție fără adoptarea unei strategii de vaccinare, nu vom putea pune punct într-un viitor rezonabil acestei pandemii.

Deci categoric da, este important să respectăm pe mai departe măsurile de prevenție. La un moment dat, aceste măsuri vor fi ușor, ușor retrase, atunci când se va atinge pragul de imunizare colectivă”, a declarat Gheorghiță la Digi24.

Vezi și:
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: