Rareș Bogdan: Nu dăm nici un alt minister sau altă agenție. Nu pot spune că după ședința coaliţiei va ieşi fum alb

Rareș Bogdan: Nu dăm nici un alt minister sau altă agenție. Nu pot spune că după ședința coaliţiei va ieşi fum alb

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a anunțat că premierul Florin Cîțu nu va pleca din fruntea Guvernului, așa cum a cerut USR PLUS.

”Nu îl dăm pe Florin Cîțu. Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să desemneze un nou ministru al Sănătății, nu dăm nici un alt minister sau altă agenție guvernamentală. Cîțu nu pleacă (…) Vom găsi o formulă în care să discutăm pe politic. (…) Îi astept pe USR PLUS să nu vină cu știu eu ce poziții sau aberația de cerere de a schimba premierul.

Nu se pune problema ca Florin Cîţu să plece, Florin Cîţu este premierul de care are nevoie România, se bucură de sprijinul PNL. Eu voi propune şi un vot de susţinere pentru Florin Cîţu, pentru a se vedea extrem de clar că suntem în jurul lui”, a declarat Rareș Bogdan, după Biroul Executiv al PNL.

ADVERTISING

Liberalul a mai susținut aici că se ”vede lipsa de experiență în politică” a celor de la USR PLUS, pentru că cer plecarea din fruntea Executivului a lui Florin Cîțu.

Problema a fost la MS

De asemenea, el a adăugat că problema a fost la Ministerul Sănătății și că, în rest, premierul se înțelege bine cu miniștrii USR PLUS.

”Am văzut o colaborare excelentă a premierului Cîțu cu miniștrii USR PLUS. Clar a fost o problemă la MS. Restul miniștrilor nu s-au plâns de premier. Nu dă bine la Bruxelles și nici în fața cetățenilor ce se întâmplă”.

Referitor la reacția ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, Rareș Bogdan spune că e convins că ”va lăsa ranga la ușă”, făcând referire la demolarea magazinelor de la metrou.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Am văzut (reacția - n.red.). Cătălin este un ministru bun. Uneori își mai uită ranga în mână. A făcut bine ce a făcut la metrou, dar cu ranga nu poți să intri într-o casă sau să construiești un bloc. Sunt sigur că va lăsa ranga la ușă și ne vom înțelege bine cu Cătălin”.

În fine, acesta a mai spus că PNL avea așteptări de la Vlad Voiculescu.

”Noi am așteptat de la Vlad să împrumute ranga de la Drulă și să facă treabă, nu să se lamenteze pe Facebook”.

În fine, liberalul a mai punctat că nu poate garanta că se va ajunge la o concluzie în ședința coaliției din acestă seară.

”Sper ca lucrurile să se calmeze şi nu vă pot spune că în seara asta după coaliţie va ieşi fum alb. Probabil ambele partide vor sta pe poziţii de forţă, dar pot să vă garantez că până mâine seară lucrurile se vor încheia şi vom merge mai departe în aceeaşi formă”.

ADVERTISING

Context

Coaliţia de guvernare are programată azi o şedinţă de lucru, prima după revocarea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, care a produs o ruptură între PNL şi USR PLUS, partid care acum cere schimbarea premierului Cîţu.

Întrunirea ar urma să aibă loc la ora 17:00.

Amintim că în urma deciziei de revocare a lui Vlad Voiculescu de la șefia MS, copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS.

Ulterior, voci din USR PLUS au declarat că alianţa ia în calcul să meargă la şedinţa coaliţiei inclusiv cu propunerea ca Florin Cîţu să fie înlocuit de Ludovic Orban la şefia Executivului, aceasta fiind o condiţie pentru ca actuala formulă de guvernare să fie menţinută.

Citește pe același subiect și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇