Cîțu îl contrazice pe Barna, privind subraportarea deceselor de Covid: Am verificat stenograma ședinței de guvern, nu este nicio informare

Cîțu îl contrazice pe Barna, privind subraportarea deceselor de Covid: Am verificat stenograma ședinței de guvern, nu este nicio informare

Declarația fostului ministru al Sănătății privind subraportarea deceselor de Covid amplifică tensiunile în Coaliția de guvernare.

După declarația bombă a lui Voiculescu, premierul Cîțu i-a cerut explicații vicepremierului Barna, dar cel din urmă a spus că deja îl informase pe prim-ministru.

Azi, Florin Cîțu îl contrazice pe Dan Barna.

Întrebat duminică dacă va trimite Corpul de Control la MS, după declarația surprinzătoare, iată ce a răspuns Cîțu:

”Secretarul de stat Baciu (Andrei Baciu, căruia premierul i-a delegat atribuțiile de ministru al Sănătății - n.red.) i-am cerut ieri să-mi spună dacă există la nivelul MS un grup de lucru, așa cum a fost informația din presă, care se ocupă de așa ceva. Azi avem confirmarea că acest grup de lucru nu există. Vom face un grup de lucru care să investigheze și vom urmări toată procedura. Grupul trebuie să vină cu concluzii care să fie prezentate în Guvern și apoi le facem publice”.

ADVERTISING

Apoi, chestionat referitor la nota de informare trimisă de Dan Barna, premierul a precizat că el a verificat și stenogramele ședinței Executivului, iar ”niciun material” nu a ajuns la el.

”Am verificat stenograma ședinței de guvern și nu este nicio informare în ședința de guvern. Am verificat dacă la MS a plecat vreun material către cabinetul premierului, nu a plecat niciun material. Am verificat la registratura Guvernului dacă există vreun material primit de la MS sau de la vicepremier, nu există niciun material. Este posibil să fie pe drum”, a afirmat prim-ministrul.

ADVERTISING

În rest, el a refuzat să mai dea detalii despre întrevederea cu Dan Barna, invocând faptul că astfel de întâlniri ”sunt private”. Totodată, a refuzat să comenteze cele mai noi declarații ale fostului ministru.

Context

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a lansat, vineri, într-o conferință de presă de mai bine de 2 ore, acuzații extrem de grave: numărul deceselor raportate de autorități este mai mic decât cel real!

În replică, premierul i-a cerut lui Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătății, să vină cu explicații pe acest subiect.

ADVERTISING

Apoi, vicepremierul a scris pe Facebook că el deja l-a informat pe premier, încă de joi, trimițându-i o notă de informare în acest sens.

În plus, Barna a susținut că în ședința de joi a Guvernului, ”i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect”.

Citește pe același subiect și cele mai noi declarații ale lui Vlad Voiculescu, despre raportarea morților din spitalele Covid: Fie indicatorii au fost mermeliţi, fie numărul nu pare să fie raportat corect


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇