Vlad Voiculescu lansează grave acuzaţii despre raportarea morţilor din spitalele Covid, deşi recunoaşte că nu a reușit să documenteze acest lucru

Vlad Voiculescu lansează grave acuzaţii despre raportarea morţilor din spitalele Covid, deşi recunoaşte că nu a reușit să documenteze acest lucru

Vlad Voiculescu a avut, vineri, o primă reacție după ce a fost revocat din fruntea Ministerului Sănătății de către premierul Florin Cîțu.

Cu ocazia unei conferințe de presă, fostul ministru i-a transmis o rugăminte actualului ministru al Sănătății, interimar desigur, premierul Florin Cîțu.

Voiculescu a lansat acuzații extrem de grave: numărul deceselor raportate de autorități este mai mic decât cel real!

”Avem acum un ministru interimar. O să-l rog pe dl ministru interimar, care ocupă de asemenea funcția de premier, să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale (PNL - n.red.), anul trecut, cu privire la raportarea deceselor. A deceselor din spitalele COVID-19.

ADVERTISING

N-aș vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reușit să documentăm, dar investigația ne arată că există diferențe fundamentale între cifrele reale și cele raportate”, a spus fostul ministru.

Ulterior, jurnaliștii au cerut să știe detalii despre aceste acuzații. Sunt raportate mai multe sau mai puține decese? Care este situația, de fapt?

Există o diferență între ce e pe platforma Coronaforms și datele transmise către Ministerul Sănătății (...) Mai puține decese. Vorbim de o statistică ce trebuie clarificată”, a replicat el.

ADVERTISING

Ulterior, Voiculescu a explicat unde a mai găsit și alte diferențe.

”Modul de calculare a incidenței, știți că l-am schimbat, focarele excluse din calcularea ratei, asta nu se mai întâmplă nicăieri în altă parte. Există o problemă de metodologie când ne uităm la decese. Sunt lucruri pe care le putem dezbate dacă au fost cu intenție sau nu, dar ele trebuie ajustate. A fost o provocare politică”, a mai completat acesta.

Și situația de la Unifarm trebuie urmărită

De asemenea, el s-a referit și la situația Unifarm, care reprezintă "unul dintre cele mai mari jafuri ale pandemiei".

ADVERTISING

"De asemenea, dacă tot avem un ministru interimar, care cunoaşte istoria anului trecut, o rugăminte care e în interes public e să urmărim care este situaţia Unifarm. (...) E una dintre companiile în pericol de dispariţie ale statului român, este unul dintre marile jafuri ale pandemiei, cel mai mare cu siguranţă.

Ar fi bine dacă în acest interimat aceste două lucruri ar fi clarificate, mai ales că sunt legate direct de partidul care l-a susţinut şi îl susţine pe domnul premier", a adăugat Vlad Voiculescu.

Merită precizat aici și că prim-ministrul Cîțu şi-a delegat atribuţiile de ministru interimar al Sănătăţii către secretarul de stat în MS Andrei Baciu, după mai puțin de o zi!

Context

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților, fără a-l informa în prealabil pe premier.

Ulterior, Dan Barna a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS.

Pe același subiect, mai poți citi pe SpotMedia.ro și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇