Prima reacție a lui Vlad Voiculescu după ce a fost revocat de la Ministerul Sănătății vine cu multiple atacuri la premierul Cîţu, pe care l-a comparat cu Tudorel Toader

Prima reacție a lui Vlad Voiculescu după ce a fost revocat de la Ministerul Sănătății vine cu multiple atacuri la premierul Cîţu, pe care l-a comparat cu Tudorel Toader

Vlad Voiculescu a avut o primă reacție după ce a fost revocat din funcția de ministru al Sănătății.

Într-o conferință de presă foarte lungă, organizată vineri dimineață la Parlament, el l-a atacat în numeroase forme pe premierul Florin Cîțu și a făcut un fel de bilanț al celor 113 zile petrecute în fruntea Ministerului Sănătății (MS).

Anterior, el le-a mulțumit tutoror persoanelor care i-au fost alături atât când a ocupat fotoliul de la Sănătate, dar și în aceste zile de când a fost demis.

”Mandatul meu s-a încheiat acum 2 zile și asta a pus punct unui șir de 113 zile. 113 zile de mandat și 113 de zile de ciocniri între mentalități. (...) Sunt aici să vă spun, m-am gândit mult care să fie abordarea, aș prefera să fiu sincer și să spun că în continuare mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, văzuți de politicieni doar ca electorat.

ADVERTISING

Mi-e teamă pentru oamenii buni din sistem, cei care așteptau o schimbare de multă vreme. Cei care au văzut în ce s-a întâmplat realitatea: dacă superi prea tare sistemul, atunci nici nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”, a spus Voiculescu, la Parlament.

Am preluat un minister în colaps

El a mai spus, între altele, că a preluat un MS ”în colaps”, iar premierul Florin Cîțu nici nu s-a consultat cu specialiștii din minister când a avansat ”data relaxării”, adică 1 iunie.

”Gestionarea pandemiei, așa cum s-a petrecut în ultimele luni, a avut parte de câteva episoade pe care publicul le-a realizat mai puțin.

Premierul României, discutând aproape niciodată cu MS, premierul României lansând target-uri, ținte fără să discute cu nimeni, transformându-se în primul epidemiolog al țării, premierul vorbind despre lucruri pe care nu le cunoștea, nu s-a sfătuit cu nimeni din MS, nici cu comisiile de specialitate, nici cu experții din MS, precum dna dr. Andreea Moldovan”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Scandalul centrelor de vaccinare: Acuzațiile sunt ridicole

De asemenea, Voiculescu l-a criticat pe premierul Cîțu și pentru că a trimis Corpul de Control la MS, după publicarea unor date privind centrele de vaccinare.

”Când am spus în ianuarie sau când am arătat cu date ce s-a întâmplat atunci, iată că am avut o investigație a unui corp de control. Culmea, a premierului României (...) Ne-am pomenit cu un corp de control care a aruncat în spațiul public acuzații neîntâlnite în lumea civilizată.

Un guvern care transmite spre Parchet lucruri pe care nu le consideră publice. Acest lucru dă un semnal și semnalul e mai important decât acuzațiile în sine, care sunt ridicole.

Semnalul, pentru orice om din sistemul de sănătate, este că dacă vrei să aperi interesul public, dacă vrei transparență, să oferi informații publice, trebuie să te temi, pentru că dacă deranjezi pe cine nu trebuie atunci sistemul va acționa împotriva ta cu tot ce are”, a completat ministrul demis.

ADVERTISING

Între altele, Voiculescu a mai susținut că fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat și folosit politic atât de Opoziție, dar și de anumiți membri din coaliția de guvernare.

”Lucrurile astea le-am lăsat să treacă și cred că am greșit. M-am gândit că există niște limite în coaliție, dar se pare că există limite doar pentru oamenii de bună credință și doar pentru o parte dintre noi.

În final, ne-am pomenit cu un premier care-și bate joc de echipă și pe care și-a permis s-o evalueze cum evalua Tudorel Toader acum câțiva ani”, a mai afirmat Voiculescu.

"Am crezut că am ieșit din epoca epoleților, specialilor, a privilegiilor"

Totuși, ministrul revocat a făcut o trecere în revistă și a momentelor în care ”a greșit”.

”Cred că am greșit în anumite aspecte și cred că atunci când m-am așteptat la decență, în vremuri când oamenii mor, din partea multor politicieni sau din partea unei părți a presei, cred că am greșit.

De asemenea, am crezut că premierul nu va folosi forța pe care i-am dat-o (coaliția de guvernare - n.red.) pentru  rațiuni care țin mai degrabă de cariera sa politică. Cred că România are nevoie de politicieni care să acționeze în interesul oamenilor.

Am crezut că am ieșit din epoca epoleților, specialilor, a privilegiilor. Și aici m-am înșelat și am greșit cred”, a completat Voiculescu.

”Din punctul meu de vedere, Florin Cîțu nu este premierul de care România are nevoie în acest moment”, a mai punctat el, răspunzând unei întrebări.

De altfel, decizia de revocare a fost una șocantă, după cum a mărturisit în conferință Voiculescu:

”Șocant. Recunosc că am fost șocat. Nu am avut niciun fel de discuție, nu mi-a răspuns la telefon (Florin Cîțu - n.red.)”.

Dacă sunteți curioși ce a mai declarat fostul ministru puteți urmări acest clip:

Vlad Voiculescu, conferință de presă pe tema situației din Sănătate.

Publicată de Alianța USR PLUS pe Joi, 15 aprilie 2021

Context

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților, fără a-l informa în prealabil pe premier.

Ulterior, Dan Barna a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS.

Apoi, joi, miniştrii USR au fost la şedinţa de guvern condusă de Florin Cîţu, pentru că „erau decizii foarte importante” de luat.

Deși liderii USR-PLUS au anunțat public, în repetate rânduri, că situația e inacceptabilă și nu-l mai susțin pe Cîțu în fruntea Executivului, vorbindu-se chiar de ieșirea de la guvernare, premierul a susținut că nu există certuri și totul merge bine și în interesul românilor.

Pe de altă parte, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a transmis joi un avertisment către USR-PLUS, susținând că nu există niciun motiv pentru schimbarea premierului.

Citește mai multe despre scandalul iscat în coaliția de guvernare de decizia lui Florin Cîțu de a-i demite pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇