Mihai Șora, către Cîțu: Dacă nu faci față presiunii securiștilor conectați la resursele din sănătate, poate că nu ai anvergura postului pe care îl ocupi

Mihai Șora, către Cîțu: Dacă nu faci față presiunii securiștilor conectați la resursele din sănătate, poate că nu ai anvergura postului pe care îl ocupi

Filosoful Mihai Șora, în vârstă de 104 ani, are un mesaj pentru premierul Florin Cîțu, după revocarea din funcție a lui Vlad Voiculescu.

Șora afirmă, pe Facebook, că prim-ministrul a cedat presiunii ”securiștilor” și vocilor ”isterice din stradă”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Dacă tu, premierul României, nu faci față presiunii securiștilor conectați la resursele din sistemul de sănătate, dacă te lași convins de corupții din PSD și PNL, de vocile isterice din stradă, de populismul deșănțat al unor politicieni iresponsabili, și faci ce-ți dictează ei, nu conștiința ta, atunci poate că nu ai anvergura postului pe care îl ocupi, mai cu seamă în vremurile acestea grele; poate că umerii tăi sunt prea strâmți pentru costumul îmbrăcat, iar osatura prea fragilă pentru povara pe care ești chemat s-o duci”, a notat pe rețeaua socială filosoful.

Context

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților, fără a-l informa în prealabil pe premier.

Prședintele Klaus Iohannis a semnat deja decretul privind revocarea lui Vlad Voiculescu. Inițial, Cîțu a anunțat că interimatul va fi preluat de Dan Barna, lăsând să se înțeleagă cu USR e de acord cu decizia sa. Doar că decretul pentru interimat nu a fost semnat la Cotroceni și surse politice au declarat că Barna nu vrea să preia mandatul.

Citește mai multe despre știrea momentului și reacțiile din coaliția de guvernare:

A.D.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!