Cîțu a făcut declarații pe tema demiterii lui Voiculescu, la o oră după anunțul pe Facebook

Cîțu a făcut declarații pe tema demiterii lui Voiculescu, la o oră după anunțul pe Facebook

Premierul Florin Cîțu a susținut, miercuri, o foarte scurtă declarație de presă, ca să ne anunțe ceea ce știam deja de ceva timp: Vlad Voiculescu a fost demis de la șefia Ministerului Sănătății.

Într-un fel, premierul a părut să explice cât de cât decizia: pentru a asigura încrederea românilor în instituțiile statului.

”De un an de zile, România trece printr-o perioadă dificilă, în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maximum resursele statului. În special în sistemul de sănătate, dar și în economie. Ca să avem succes în lupta cu pandemia, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Instituțiile care administrează această perioadă dificilă.

ADVERTISING

În acest context și pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății.

Vreau să îi asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această Coaliție de guvernare, care s-a constituit în urma votului românilor (...)”, a afirmat, Florin Cîțu, miercuri, la Palatul Victoria.

În final, el i-a îndemnat pe români să se înscrie la imunizarea anti-COVID-19.

”Vă doresc sănătate și trebuie să avem o campanaie de vaccinare de succes. Vă îndemn pe toți să vă înscrieți pe platforma de programare să vă vaccinați”, a conchis prim-ministrul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Context

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de instituire a carantinei în localități, fără a anunța în prealabil conducerea Guvernului.

Prședintele Klaus Iohannis a semnat deja decretul privind revocarea lui Vlad Voiculescu. Deși inițial Cîțu anunțase că Dan Barna va prelua interimatul, se pare că acesta nu este de acord.

ADVERTISING

Citește mai multe despre știrea momentului și reacțiile din coaliția de guvernare:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇