Discuții despre ieșirea de la guvernare în USR-PLUS: Demiterea lui Voiculescu e un act de agresiune al premierului în coaliție

Discuții despre ieșirea de la guvernare în USR-PLUS: Demiterea lui Voiculescu e un act de agresiune al premierului în coaliție

Decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, i-a nemulțumit pe membrii Alianței USR-PLUS, iar unii dintre ei doresc chiar ieșirea de la guvernare.

”Orice variantă e posibilă. Sunt colegi care susțin ieșirea de la guvernare, o să vedem câți sunt, nu am făcut un sondaj. Vom avea azi ședință a Birourilor Permanente. Vom vedea și ce au discutat premierul și Dan Barna azi și după ce vom avea toate detaliile vom decide.

Vrem să vedem și toate detaliile la toate discuțiile care au decurs de aseară, de când a apărut acel ordin, și până astăzi”, a declarat liderul deputaţilor USR-PLUS Ionuţ Moşteanu, într-o conferință de presă.

ADVERTISING

Anterior, într-o intervenție telefonică la Digi24, el a fost mai incisiv, declarând chiar că demiterea lui Voiculescu ”reprezintă un act agresiune al premierului Florin Cîțu în coaliția de guvernare”.

În conferință, Moșteanu s-a arătat foarte surprins de demitere, mai ales că la discuțiile de luni din coaliție s-a ajuns la un consens în această privință.

”Pe mine unul mă surprinde, mai ales că am fost şi la discuţia din coaliţie de luni, în care părea că lucrurile-s clare, ne-am clarificat şi am stabilit cum şi am stabilit că mergem împreună în această formulă în continuare”, a spus Moșteanu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit liderul deputaţilor USR-PLUS, ordinul care cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei zonale, modificat cu semnătura Andreei Moldovan, fără ca aceasta să-l informeze pe premierul Cîțu, este doar un pretext pentru demitere lui Vlad Voiculescu.

”Ordinul mi se pare un pretext”, a spus Moșteanu.

Întrebat dacă se poate spune că în acest moment există o criză politică, Ionuț Moșteanu a spus: „Da, putem spune. E o surpriză că a fost demis fără o discuție în coaliție”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇