Ședința de guvern de azi a fost anulată. Miniștrii USR PLUS ar fi refuzat să participe, nemulțumiți că premierul l-a demis pe Voiculescu

Ședința de guvern de azi a fost anulată. Miniștrii USR PLUS ar fi refuzat să participe, nemulțumiți că premierul l-a demis pe Voiculescu

Ședința de guvern programată pentru miercuri, la ora 13:00, nu va mai avea loc. Evenimentul era anunțat pe site-ul Executivului încă de ieri seară, dar acum a fost șters.

Guvernul nu a anunțat de ce a luat această decizie, dar surse citate de televiziunile de știri spun că ședința a fost anulată după ce miniștrii USR PLUS au refuzat să participe.

Aceștia sunt nemulțumiți de decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, fără o discuție în coaliția de guvernare.

ADVERTISING

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a spus că modul în care a procedat premierul, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea coaliției de guvernare, este absolut inacceptabil.

Anterior, liderul deputaţilor USR-PLUS Ionuţ Moşteanu, a spus că are mulți colegi care susțin ieșirea USR de la guvernare.

”Orice variantă e posibilă. Sunt colegi care susțin ieșirea de la guvernare, o să vedem câți sunt, nu am făcut un sondaj. Vom avea azi ședință a Birourilor Permanente. Vom vedea și ce au discutat premierul și Dan Barna azi și după ce vom avea toate detaliile vom decide.

ADVERTISING

Vrem să vedem și toate detaliile la toate discuțiile care au decurs de aseară, de când a apărut acel ordin, și până astăzi”, a declarat Moșteanu.

Teme importante pe ordinea de zi

Pe ordinea de zi a ședinței care ar fi trebuit să aibă loc azi se afla proiectul de lege care prevedea suspendarea activităţii operatorilor economici care nu respectă măsurile de combatere a pandemiei.

Săptămâna trecută, premierul a acuzat CES că întârzie avizul pentru proiect.

De asemenea, Guvernul ar fi trebuit să discute azi un memorandum privind evaluarea activităţii miniştrilor, precum și un proiect de OUG care aduce noi reglementări Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇