Cîțu acuză CES că întârzie avizul pentru proiectul care prevede închiderea restaurantelor care nu respectă legea: E nevoie de reformă

Cîțu acuză CES că întârzie avizul pentru proiectul care prevede închiderea restaurantelor care nu respectă legea: E nevoie de reformă

Premierul Florin Cîțu a criticat CES că nu a dat încă aviz pentru proiectul de lege care dă posibilitatea suspendării activităţii operatorilor economici care nu respectă măsurile de combatere a pandemiei.

El a precizat că proiectul a ajuns la CES (Consiliul Economic şi Social) și putea să fie direct pus în plen azi, dar nu s-a dorit acest lucru.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Avea toate avizele proiectul respectiv, dar la CES astăzi, deşi practica permitea să fie luat direct în discuţie, a fost întârziat proiectul şi nu are avizul CES. A ajuns la CES. Putea să fie direct pus în plen, nu s-a dorit acest lucru”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri, la finalul ședinței de guvern.

Premierul a spus că i se pare o obstrucționare ciudată din partea CES și că se va încerca adoptarea proiectului de lege în ședința de mâine sau în cea de săptămâna viitoare.

Mi se pare o obstrucţionare ciudată, dar nu ne vom opri aici. Vom veni cu acest proiect de lege. Avem şi mâine şedinţă de guvern. Dacă se poate mâine, dacă nu, săptămâna viitoare, cu siguranţă, vine proiectul de lege”, a subliniat Cîțu.

Potrivit premierului, este nevoie de o reformă la CES și a precizat că există bani în acest sens.

”CES, aşa cum ne-a obişnuit în alte dăţi, ori vine cu propuneri să creştem salarii, să creştem cheltuieli, eu v-am spus că e nevoie de reformă şi la CES. Avem chiar în PNRR nişte bani incluşi pentru reformă în acest sector”, a conchis premierul Florin Cîțu.

Localurile care nu respectă regulile anti-Covid vor rămâne cu activitatea suspendată pentru 15 sau 30 de zile, indiferent dacă depun contestație în acest sens sau nu.

În plus, Poliția Locală și Jandarmeria vor avea competențe în ceea ce privește aplicarea sancțiunilor contravenționale, potrivit proiectului de act normativ propus de MAI, ce urmează să fie adoptat de Guvern.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!