Revocarea lui Vlad Voiculescu a împărțit scena politică în două: ”Diamantul Pur s-a făcut cărbune” vs. ”Lupta continuă!”

Revocarea lui Vlad Voiculescu a împărțit scena politică în două: ”Diamantul Pur s-a făcut cărbune” vs. ”Lupta continuă!”

Revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, anunțată intempestiv pe Facebook de premierul Florin Cîțu (PNL), a zdruncinat scena politică.

Sunt voci care aplaudă decizia prim-ministrului, dar și voci care îl sprijină în continuare pe ministrul demis Vlad Voiculescu.

Cum era de așteptat, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că revocarea a venit ''mult prea târziu pentru mulţi români care şi-au pierdut viaţa sau şi-au distrus sănătatea''.

Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața sau și-au distrus...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 14 aprilie 2021

Și senatorul PSD Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, jubilează în mediul online. Ea scris că a plecat “Diamantul Pur, s-a făcut cărbune”, făcând referire la o analogie făcută de vicepremierul Dan Barna.

ADVERTISING

Detalii aici - Scandalul Foișor: Barna spune că Voiculescu nu e un diamant în management, iar mutarea pacienţilor dimineața sau seara e doar o chestiune de percepție

”A plecat 'Diamantul Pur', s-a făcut cărbune, dar vine tatăl diamantului! A plecat și doamna secretar de stat ruptă de realitate! Să sperăm că vor numi un om normal, competent, uman! Vai de bolnavi! Vai de medici! Vai de noi!”, a scris fostul edil pe contul ei de Facebook.

Iar conform Digi24, Alexandru Rafila a menționat că revocarea este ”perfect justificată”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UDMR: Nu trebuie să ne panicăm

Dacă reacția USR-PLUS a fost să lanseze discuții despre ieșirea de la guvernare, al treilea partid din coaliția de guvernare, UDMR, nu își face griji.

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că nu vede motive pentru o altă formulă de guvernare.

"Este decizia şi competenţa, atributul constituţional exclusiv al premierului, nu se comentează, ci se anunţă şi se aplică. (...) Coaliţia trebuie să meargă mai departe, că noi ne-am asumat responsabilitatea pentru toată ţara.

Nu văd motive pentru o altă formulă de guvernare şi coaliţia nu s-a format pentru un singur om, nu s-a format pentru un singur partid. Guvernul are la bază un acord de coaliţie, un program de guvernare şi nişte deziderate mari, importante pentru ţară.

ADVERTISING

Deci, aşteptăm nominalizarea unui nou ministru şi mergem mai departe, nu trebuie nici să ne panicăm, nici să ne bucurăm, este decizia premierului pe care eu îl respect şi îl susţin", a declarat vicepremierul pentru Agerpres.

Cioloș spune că e inaccptabil

Dacian Cioloș, co-președinte al USR PLUS, spune că e inacceptabil modul în care a acționat premierul Cîțu.

El precizează că este ”în recuperare medicală”, dar nu dă detalii despre ce este vorba.

Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu...

Publicată de Dacian Cioloş pe Miercuri, 14 aprilie 2021

Mesaje de susținere au postat pe Facebook Dragoș Pîslaru și Iulian Bulai, care au transmis ”mafiei din sănătate” să nu se bucure încă.

De asemenea, un mesaj de sprijin a venit și din partea primarului Timișoare, Dominic Fritz. El afirmă că este o decizie prematură care nu va aduce liniște sau stabilitate guvernării și nici nu va rezolva criza creată de pandemie.

În schimb, din PNL reacțiile sunt pozitive. Florin Roman, deputat PNL, îi transmite lui Cîțu că are ”toată susținerea PNL în decizia de a renunța la ministrul Sănătății, dar și la secretarul de stat, urmare a unui șir întreg de bâlbe ale celor doi”.

Citește pe același subiect și Medicul Adrian Wiener, noul ministru al Sănătății? ”M-am antrenat pentru sănătatea publică”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇